Výroba pozadí do vitríny
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výroba pozadí do vitríny
To jsem teda zvědavá, fotečka by nebyla? 
to víš že můžukajmii píše:To jsem teda zvědavá, fotečka by nebyla?
http://kaacka3.rajce.idnes.cz/stena/
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
No to vypadá ale naprosto skvěle! To máš stokrát hezčí než já
, ten nápad s kokosem je bezva.čim to budeš posypávat?
no po vzoru Šárky mám sehnaný černý silikon....takže kombinace rašeliny, hodně drobných kamínků, možná zkusím i kůru, úplně se rozhodnu až při práci, je to takovej můj prototypkajmii píše:No to vypadá ale naprosto skvěle! To máš stokrát hezčí než já, ten nápad s kokosem je bezva.čim to budeš posypávat?
tak jsem začala s natíráním a na posypáváním....jenže mi došel ceresit
....tady je fotka jak to teď vypadá....to tmavší ještě zesvětlá, je to ještě vlhká rašelina...bude to mít stejnou barvu jako vlevo dole.....pak ještě hodím jednu fotečku
http://kaacka3.rajce.idnes.cz/stena/#DSCN0565.jpg
http://kaacka3.rajce.idnes.cz/stena/#DSCN0565.jpg
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Kaacka3: to je absolutně skvělý, já chci taky
, jsem nemehlo 
ale nejsi...tohle zvládne každýkajmii píše:Kaacka3: to je absolutně skvělý, já chci taky, jsem nemehlo
kajmii moc děkuju
jen jsem nejdřív neodhadla množství pěny a teď zase ten ceresit.....já to tak chtěla dodělat a teď budu muset čekat a zase ceresit objednávat
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
kaacka3, jsi šikovná, stále sleduji, jak to pokračuje a držím palce. Vypadá to moc pěkně
kaacka3 ...to pozadí máš moc hezký, jsi šikulka .... jen bych vznesl dotázek....nezapomněla jsi na odtokové otvory u těch kapes
Mám stejně řešené pozadí ve vitríně již asi tři roky, a abych řekl pravdu také jsem dopředu vybudoval pár kapes pro květináče, také jsem vypatlal spoustu PUR pěny, abych nakonec téměř vše stejně montoval na kůru (lepší přístup vzduchu ke kořenům)
Pokud mohu radit..jako vhodnou rostlinku do jedné z kapes lze umístit do rašeliníku (kromě klasických bromélií atd.) nějakou teplomilnou bublinu (rod Utricularia).
Tipuji, že si vypotřebovala tak 4-5 balení pěny ....mám pravdu ?
Přeji ať se dílo daří
Mám stejně řešené pozadí ve vitríně již asi tři roky, a abych řekl pravdu také jsem dopředu vybudoval pár kapes pro květináče, také jsem vypatlal spoustu PUR pěny, abych nakonec téměř vše stejně montoval na kůru (lepší přístup vzduchu ke kořenům)
Pokud mohu radit..jako vhodnou rostlinku do jedné z kapes lze umístit do rašeliníku (kromě klasických bromélií atd.) nějakou teplomilnou bublinu (rod Utricularia).
Tipuji, že si vypotřebovala tak 4-5 balení pěny ....mám pravdu ?
Přeji ať se dílo daří
děkuju
jinak máš pravdu, taky jsem si říkala, že možná bylo lepší tam namontovat víc větví a na ně rostliny vyvazovat, ale jak jsem psala, je to prototyp
budu dělat ještě jednu, na druhou stěnu, tak tu asi udělám malinko jinak
teda tvůj tip s pěnou trefa!!!!
5 velkých montážních pěn....odtok budu řešit ,,dodatečně,,.....asi vrtačkou a dírky zespoda aby to nebylo vidět. je to do zimní zahrady, tak mi nevadí, když to poteče na zem.....a nebo prostě nebudu zalívat a kytky budu koupat......ty kapsy a zabudované květináče bych mám kvůli tomu, že do nich půjdou další květináče....nevím, jak to ještě bude, asi to poznám časem....zatím budou květináče v květináčích a když by byl problém, tak se vyvrtají odtokové díry.
Přemýšlím právě co tam usídlím....bude potřeba hlavně kytí, který nepotřebuje přímý sluneční záření....bromelie, kaparadiny....ještě přesně nevím...musím hledat
.......stejně nemůžu pokračovat, došel silikon a tady ho nemůžu nikde sehnat, budu ho muset teda zase vzít z netu......
teda tvůj tip s pěnou trefa!!!!
5 velkých montážních pěn....odtok budu řešit ,,dodatečně,,.....asi vrtačkou a dírky zespoda aby to nebylo vidět. je to do zimní zahrady, tak mi nevadí, když to poteče na zem.....a nebo prostě nebudu zalívat a kytky budu koupat......ty kapsy a zabudované květináče bych mám kvůli tomu, že do nich půjdou další květináče....nevím, jak to ještě bude, asi to poznám časem....zatím budou květináče v květináčích a když by byl problém, tak se vyvrtají odtokové díry.
Přemýšlím právě co tam usídlím....bude potřeba hlavně kytí, který nepotřebuje přímý sluneční záření....bromelie, kaparadiny....ještě přesně nevím...musím hledat