Ty na toho Luksche máš takovou smůlujana23 píše:Jo, napíšu jim. Rezervovala jsem jsi ho najaře a následně vyzvedla, tak snad to budou mít někde v evidenci. Už jsi odnich asi nic nekoupím. Bude to už 3 reklamace.Koukala jsem na vaše fotky a rostlina vypadá uplně stejně, jako ta vaše. Ještě jsi zítra čuchnu jak voní. Ale určitě to bude ono.
Identifikace Dendrobií
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Re: určení dendrobia
Právě
Už jsem mu napsala, jsem zvědavá co mi odepíše.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
To je zcela jiná rostlina i habitem. Densiflorum vypadá zcela jinak. Také doporučuji reklamovat.olaw píše:Já bych spíš vyžadoval od Lukscheitera nápravu. Přeci jenom se mohou dalece lišit ceny.
D. densiflorum má naprosto jiné pahlízy se 4-5 vrcholovými listy, které jsou podstatně širší, pahlízy jsou mohutnější a nezužují se smětem k listům. Už při přebírání rostliny to bylo jasné, tedy pokud bylo přebrání osobní. Je smutné, že mnozí prodejci mají v rostlinách bordel. Bohužel se to nestává jen u našich ale i v cizině. Prozatím se mi to nikdy nestalo od firmy Schwerter.
Rostlinu jsem přebírala osobně, ale jelikož jsem začátečník, tak jsem to nepoznala. Většinu rosltlin poznám až podle květů. No Lukscheiter mi napsal, že mi rostlinu vymění.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Tak alespoň tak. Chápu to, že jsi při přebírání nepoznala,že se jedná o něco jiného Někdy mám také problém najít fotku celé orchideje, většinou jsou foceny jen květy.jana23 píše:Rostlinu jsem přebírala osobně, ale jelikož jsem začátečník, tak jsem to nepoznala. Většinu rosltlin poznám až podle květů. No Lukscheiter mi napsal, že mi rostlinu vymění.
Nevíte náhodou jaká je cena tohoto dendrobia delicatum? Přes léto se začlo pěkně rozrůstat a má zdravé kořeny, což při koupi nemělo. Tak jsem si myslela, že bych si ho nechala a nechala bych si to densiflorum poslat a zaplatila delicatum.
Bohužel to netuším. Ceník mají v aktualizaci a já toto Dendrobium nekupoval. Dostal jsem ho zdarma v Botanické zahradě, takže neporadím.
Jedno vím jistě, určitě je levnější než D. densiflorum.....
Jedno vím jistě, určitě je levnější než D. densiflorum.....
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Cena densiflora by měla být asi o třetinu vyšší. To jen malý statistický odhad. Každý má ale vlastní ceny- jiné.
děkuju