Odontoglossum wyattianum
Re: Odontoglossum wyattianum
Není to moje zásluha ale za mně tu nádheru udělala příroda. Já se jen snažím udržet ji při životě. Letos mám objednány ještě některé perly, mezi nimiž je i Otoglossum coronarium, na které se obzvláště těším.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Byť to není zrovna můj šálek čaje, tak musím přiznat, že ta kytka je naprosto skvostná.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Co přesně znamená,že je teplejší?
Děkuji za přírodu, ta ji udělala já jí snad jen dal trochu podmínku. Ale ano miluju ji.pavelheger píše:Byť to není zrovna můj šálek čaje, tak musím přiznat, že ta kytka je naprosto skvostná.
Hezký den
Pavel
To je pěstitelský oříšek. Mám ho rok, ale nic moc. Pěkně zakořenilo, ale růst nového výhonu je velmi pomalý. Zvláště teď přes zimu.Míra píše:Není to moje zásluha ale za mně tu nádheru udělala příroda. Já se jen snažím udržet ji při životě. Letos mám objednány ještě některé perly, mezi nimiž je i Otoglossum coronarium, na které se obzvláště těším.
Otoglossum coronarium je pěknej prevít ani ne tak do růstu a kvetení ale že to je hnusnej šplhavec. musel jsem ho uvázat na tyčku a každý rok "udělá" 20 cm výšky.
Taky jsem ho navázal na "metrový" kus kůry. Vám roste dobře? Jak ho pěstujete? Chce prý údajně teplejší podmínky a dost vlhka.virens píše:Otoglossum coronarium je pěknej prevít ani ne tak do růstu a kvetení ale že to je hnusnej šplhavec. musel jsem ho uvázat na tyčku a každý rok "udělá" 20 cm výšky.
Tak to díky za sdělení. To znamená, že je jako např. Coelogyne panduráta a bude chtít košík aby si ho mohlo obrůstat.virens píše:Otoglossum coronarium je pěknej prevít ani ne tak do růstu a kvetení ale že to je hnusnej šplhavec. musel jsem ho uvázat na tyčku a každý rok "udělá" 20 cm výšky.
Akorát ten rhizom není tak ohebný, jako u Coelogyne. Mladý je dost křehký a vyzrálý dost tvrdý.Míra píše:Tak to díky za sdělení. To znamená, že je jako např. Coelogyne panduráta a bude chtít košík aby si ho mohlo obrůstat.virens píše:Otoglossum coronarium je pěknej prevít ani ne tak do růstu a kvetení ale že to je hnusnej šplhavec. musel jsem ho uvázat na tyčku a každý rok "udělá" 20 cm výšky.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu nádherná kytka