Radzak-Myslela jsem si že střevičníky nevoní -vůbec.Nebo že mohou vytvářet cosi co ale není vůně v pravém slova smysluradzak píše: Některé střevíčníky krásně voní (delenatii, malipoense...)
Nemáte s ním zkušenost ? Jak Vám roste a tak.Děkuju .
Radzak-Myslela jsem si že střevičníky nevoní -vůbec.Nebo že mohou vytvářet cosi co ale není vůně v pravém slova smysluradzak píše: Některé střevíčníky krásně voní (delenatii, malipoense...)

Já vím.Jasně důležitý je že kytka roste(nové kořeny vítány) pak někdy i pokvete.I když v mé Zz má pokles k 13°-14°C ale i to by myslím šlo+ vyšší vlhkost v noci to by myslím taky šlo. Ještě mám křížení micranthum x hangianum (Paph. Liberty Taiwan )Stejně je to šílenství s těmahle kytkama .radzak píše: Podstatné je, že vám rostou kořeny.
No děkuju jak bylo řečeno -pafíci i jiné orchideje jsou prevíti atd .Paphio píše:Tenhle druh je prevít, zvláště malé semenáče je problém dopěstovat do květu. Blahopřeji.
Proto je přece pěstujeme. Kdyby rostly jako zelí, tak by nás to nebavilo.HAKI píše:No děkuju jak bylo řečeno -pafíci i jiné orchideje jsou prevíti atd .Paphio píše:Tenhle druh je prevít, zvláště malé semenáče je problém dopěstovat do květu. Blahopřeji.Ale to trápení stojí za to.
Co když je to- musí být méně -koukněte http://www.slipperorchids.info/paphdata ... index.htmlradzak píše:Tento druh pochází z Vietnamu, kde roste od 450 do 750m. Podle nomogramu teploty letní 20-27, zimní 15-22.