Paphiopedilum insigne
Paphiopedilum insigne
Posílám fotku nakvetlého P.insigne, má nasazeno 2 poupatä
Věra
Věra
Re: Paphiopedilum insigne
Ty jsi ale šikula. Taky ho máš od Vládi K.? On říká, že mu vůbec nekvetou, to by jsi ho nas....
Mně zatím taky nic nedělá. Budu ho muset asi víc přichladit, smetáka....
Jardo, je pravda,že když jsem ho dala do toho nevytápěnýho skleníku, tak tam jsem na něj tedy zapomínala,takže sucho a chladno a jak byli teploty kolem 5 st v noci šel do druhýho skeníku, kde nasadil na květyolaw píše:Ty jsi ale šikula. Taky ho máš od Vládi K.? On říká, že mu vůbec nekvetou, to by jsi ho nas....![]()
![]()
![]()
Tak posílám foto jednoho z květů, druhý se teprve otevře, jinak je to bída, žloutnou mi poupata i u D.Mariel Noel.....
Je nádherný a na fotce vypadá i dosti velký květ. gratuluji
Ale tenhle je perfektní? Je zelenolistý, že? Jak to děláš? Mně ty zelenolisté nedělají vůbec nic.Věra píše:Tak posílám foto jednoho z květů, druhý se teprve otevře, jinak je to bída, žloutnou mi poupata i u D.Mariel Noel.....
Gabčo, v říjnu a listopadu byl v chladu na sucho....tedy skoro...
Věro a to máš od Vládi Kalouse? Když jsem ho od něj kupoval, říkal mi, že mu vůbec nekvetou. Tak ho můžeš dloubnout, jak ti pěkně kvete.

Že bych ty svoje zkusila vychladit a přisušit ještě teď? Šlo by to?
Paph. insigne potřebuje k indukci kvetení letní noční teploty pod 20st. a zimní noční teploty kolem 10st.Gabča píše:Že bych ty svoje zkusila vychladit a přisušit ještě teď? Šlo by to?