Trichocentrum
Trichocentrum
Rozkvetlo Trichocentrum tigrinum s poměrně velkým květem (5,5 x 7,5cm). Zajímavé je, že oproti rostlině kvetoucí v létě (na třetím obrázku) vůbec nevoní. Může to být způsobeno vlastností rostliny (nejedná se o identickou rostlinu), nebo vnějšími podmínkami?
Re: Trichocentrum
Radku, jak vy to děláte, svítíte jim ve skleníku? Moc pěkná rostlina, ostatně jako všechny....Věra
Ježíš,tak ta je moc krásná! A hlavně malá,květ vypadá,že je velký v poměru s listama.. 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Radku, super, já si budu muset na květ ještě počkat. Ale už se zabydlela, pouští nové kořeny, tak uvidím.
Krásná kytka, nemůže mít ta chybějící vůně souvislost se světlem? Nejsem odborník a ještě takový šikula jak vy, ale jen jsem u těch svých vypozorovala, že pokud nemají určitou intenzitu světla ať přirozeného (slunce) nebo umělého tak taky nevoní vůbec i když jsou původně vonící.
Radku, nádherná, gratuluju.
To by mohlo být. Není to jediná kytka, co se takhle chová.pafka píše:Krásná kytka, nemůže mít ta chybějící vůně souvislost se světlem? Nejsem odborník a ještě takový šikula jak vy, ale jen jsem u těch svých vypozorovala, že pokud nemají určitou intenzitu světla ať přirozeného (slunce) nebo umělého tak taky nevoní vůbec i když jsou původně vonící.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Bombastická, gratuluju
Tak dnes, třetí den po rozkvětu, začalo konečně vonět. 
Nesvítí vám tam sluníčko?
Je krásná. K čemu by se ta vůně dala přirovnat?