Jen nevím,proč mě ta jedna usychá
Začátečník
-
Pajuša
Re: Začátečník
Asi se v nejbližší době půjdou mrknout na nějaké nové druhy, jak jste mě psali
myslíte že to může být z důvodu,že mě přešla mrazem??? Začala usychat až po týdnu, co jsem ji měla doma..
Zkus dát foto, takhle se moc nedá radit. Mráz způsobí spíš zčernání. Jestli usycháním myslíš, že se zcvrkávají listy a jsou povislé, bude to od kořenů a klidně to mohlo způsobit to, že přešla mrazem. Obzvlášť pokud byla v té době vlhká. Podívala bych se do kořenů, uhnilé odstranit, zaprášit uhlím, přesadit do nového substrátu a zalít až tak po 5 dnech.Pajuša píše:Asi se v nejbližší době půjdou mrknout na nějaké nové druhy, jak jste mě psali![]()
Jen nevím,proč mě ta jedna usychámyslíte že to může být z důvodu,že mě přešla mrazem??? Začala usychat až po týdnu, co jsem ji měla doma..
-
Pajuša
Kořeny se mě zdají dobré,když jsem je porovnala s druhou phalou, ale jsem laik tak jsem se mohla seknout. Jdu omrknou jak se tu vkládají fotky a jdu ji vyfotit.
-
Pajuša
Fotky jsou moc veliké a když je seříznu tak to nepomůže,protože mě to napíše že mám moc bitů.. Nějaká rada? 
Když jsi v tom obrázku v nějakém fotoprogramu, dej "uložit jako" a měla by se ti nabídnout možnost zmenšit formát (na stupnici). Pak ho ulož a načti přes sklad obrázků znovu.Pajuša píše:Fotky jsou moc veliké a když je seříznu tak to nepomůže,protože mě to napíše že mám moc bitů.. Nějaká rada?
Všechny fotky zmenšuji na 800x600 pixelů a vždycky jdou poslat kamkoliv. Obrázek uložím na plochu a do tohoto fóra vkládám přímo zde, bez použití skladu obrázků, jen pomocí okénka procházet po tabulkou, kde píši.
Naposledy upravil(a) ma-ja dne čtv 09. pro 2010 18:00:11, celkem upraveno 1 x.
Některý programy mají nabídku Convert file. Nevím, co máš za program na úpravu fotek.Zdenka píše:Když jsi v tom obrázku v nějakém fotoprogramu, dej "uložit jako" a měla by se ti nabídnout možnost zmenšit formát (na stupnici). Pak ho ulož a načti přes sklad obrázků znovu.Pajuša píše:Fotky jsou moc veliké a když je seříznu tak to nepomůže,protože mě to napíše že mám moc bitů.. Nějaká rada?
Fotky upravuji pomocí Picaso3, nebo Nero, nebo mám stažený program z foťáku. Je to jedno, upravit velikost jde všude.
-
Pajuša
Děkuju za technické rady.
Tak takto vypadá moje chudinka, snad se vzpamatuje.
Tak takto vypadá moje chudinka, snad se vzpamatuje.
Kořeny jsou zjevně mokrý, nechat vyschnout, zalévat až po proschnutí. Takhle napohled vypadají vcelku dobře, ale posoudit se to dá, jen když je vyndáš z květináče. To prochladnutí jí neprospělo, všechny květy už nezachráníš. Možná bych jí ty květní stvoly ustřihla, aby se nevysilovala.