Paphiopedilum hainanense
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Paph.hainanense
To Věrka ukázat může ale Paph. Hainanense x Kwon-Si nebude čistý druh.
Haki, to není "x Kwan Si", ale klon. Mám totéž jako Věra, od p.Kalouse. No uvidíme, až rozkvetou, ne?
Neznám. Znám akorát Paphiopedillum hainaense x Kwon-Si...
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Aha tak to jo. No jasně-uvidíme 
Klon to nebude. Střevíčníky pokud vím nelze meristémy množit. Toto označení bude pravděpodobně oblast, ze které tato rostlina pochází.Gabča píše:Haki, to není "x Kwan Si", ale klon. Mám totéž jako Věra, od p.Kalouse. No uvidíme, až rozkvetou, ne?
Tak to se omlouvám, to mě nenapadlo. Roste to na jednom ostrově a ještě si vymýšlí varianty podle kdejaké tamější vesnice 
Naposledy upravil(a) Gabča dne pát 26. lis 2010 23:30:39, celkem upraveno 1 x.
Hainan má 35 000 km čtverečných, Česká republika myslím 83 000, tak možná tam nějaká variabilita ospravedlňující pojmenování stanovištních forem bude...
.
T.
T.
Jdu si Kwan Si vygooglit 
Našla jste něco? Docela by mne to zajímalo. Já se s tímto a podobnými termíny setkal v katalozích importujících firem v době, kdy to ještě bylo možné.Gabča píše:Jdu si Kwan Si vygooglit
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Tento druh z čínského ostrova Chaj-nan je unikátní. Protože všechny ostatní druhy rostou jen na pevnině.Našla jsem že rostou jihozápadně ostrova Hainan v pískovcových horách a plochých oblastí na 460 do 610m.Líší se tím jiným zabarvením květu i listu od toho z pevniny. No a víc ne ani Kwan Si – není chyba v názvu? Něco nového?