Posta...
Posta...
objednal jsem si orchidej paphilopedilum, jenze zrejme chybou posty lezela ladem na poste skoro dva tydny, dnes jsem tam znovu pro neco jineho a balik uz mi predali.. rostlina je povadla a proschla... mrtva snad jeste ne.. co byjste doporucili? zalit a celou uzavrit do igelitoveho sacku aby mela vlhko? dekuji
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Posta...
No ono tké záleží na tom co je to za druh, v jakém stavu je substrát, v jakém kořeny atd.
Ale já bych okamžitě zalil. Ostatní by se vidělo až podle dalšího vývoje.
Hezký den
Pavel
Ale já bych okamžitě zalil. Ostatní by se vidělo až podle dalšího vývoje.
Hezký den
Pavel
bohuzel nevim, je to nejaky hybrid... :/ koreny nevidim, nechtel jsem ji jeste tahat ze substratu.. tak sem ji jen prolil a asi teda pockam... jak casto ted zalevat pri tomhle stavu?
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Se zálivkou je to jednoduché. Zalévá se dle potřeby
Já bych to viděl na osvědčené: jakmile substrát trochu proschne. Špejle v květináči je spolehlivý indikátor.
hezký den
Pavel
hezký den
Pavel
Když už jste téma nazval pošta ... každý balík má své podací číslo. Slušný odesilatel Vám je na požádání sdělí. A podle toho čísla si balíček můžete na webu české pošty pohlídat, resp. pohledat.
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
podací číslo má doporučený balík a ten lze najít ,obyčejný ne a na ten nedávají ani lístek do schránky
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
To bych řekla, že ne. Ke každému balíku, který se nevejde do schránky a ukládá se na poště musíte dostat oznámení. Jak jinak byste věděl, že na poště máte něco vyzvedávat. Podací číslo má skutečně jen doporučená zásilka, ale když čekáte balík a zavoláte na poštu, jestli tam není, měli by vám to říct.
Jak rostlina vypadá ted? Narovnala se?
Jak rostlina vypadá ted? Narovnala se?
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
no bohužel u nás ukládají velké balíky na jedné poště a malé a dopisy na druhé,bohužel dostal jsem balík a nebýt toho,že jsem ho čekal tak by ho asi odeslali zpět,byl na poště 2 týdny a žádný lístek ani opakovaný jsemm nedostal(když jsem se ptal-řekla mi bába,že je to normální),ještě že to kieky dender přežily a neuschly úplně
.Jinak zahraniční balík(dopis) také pošta asi sledovat neumí,posílal jsem na Slovensko (tento typ zásilky nelze sledovat) a dostal jsem z Polska šel přez poštu Praha 120(ten kupodivu byl poslán v Po a ve Čt jsem ho měl a to St byl svátek)
jo presne tak se to stalo me, taky nic neprislo a dali mi to az kdyz jsem sel znovu pro necojineho.. no ale to jedno..
neresme tu postu 
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Mně se zatím nic nestalo - dobírky nebo obchodní balík mají oznámení. Jen jednou mi došly rostliny obyč balíkem, šel 5 dnů od avíza, ale naštěstí to všechny přežily dobře.