přidávání vápníku
Re: přidávání vápníku
Taky bych přispěla s troškou do mlýna.Dávám k falům jednou za měsíc tak zhruba špetku mezi prsty a pak porosím aby se dostal ke kořenům.Dělám to zhruba půl roku a začaly po tom růst jak blázen kořeny a nasazovat po 2 květní stvoly.Ještě mi dokvétá má 18květů.Tolik jsem jich ještě nikdy neměla.Tak si myslím,že je to tím dolomit.vápencem.. 
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
K phalenopsům? To ale nejsou vápnomilné terestrity, k těm jsem měla za to, že patří právě dešťovka a jen slabé hnojení.
Ještě - kde ten dolomitický vápenec berete? Ten práškový. Já jsem zatím narazila na mramorovou drť a podobné.
Ještě - kde ten dolomitický vápenec berete? Ten práškový. Já jsem zatím narazila na mramorovou drť a podobné.
K pokusu Pavla Hergerta - při takto nízké počáteční vodivosti způsobí nárůst i rozpuštěné plyny z atmosféry. Aby byl pokus vypovídající, musela by se stanovit tvrdost vody. Původní tvrdost před přidáním vápence se dá přepokládat nulová.
Martin
Martin
Katko,koupila jsem ho v obi,ale měli jen 10kg balení,na menší jsem nikde nenarazila,zbytek půjde na zahrádku.Ale ted ho mají v hornbachu 3kg balení.K těm falům,jsem četla,že je pěstují v asii třeba jen ve skořápkách škeblí z moře,tak jsem zkusila trošku přidat s tím,že by jim to mohlo prospět,a jo. 
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
No prosím, furt se dá zjišťovat něco nového, ale jestli to budu zkoušet, tak prvně na hybridech 
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Chci se optat ke kterým papíkům dát vápenec? Chci použít drcené skořápky, ale nechci to pokazit. Mám lawrencanum, leucochilum a nějaký hybrid.
Paphio: mám ty semenáčky v rašeliníku, mám k nim taky dát skořápky?
Paphio: mám ty semenáčky v rašeliníku, mám k nim taky dát skořápky?
K leucochilu určitě, ale můžete ke všem. Rozhodně jim to neublíží.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju, zalévám jen destilkou, tak jsem si říkala, že jim asi chybí vápníkradzak píše:K leucochilu určitě, ale můžete ke všem. Rozhodně jim to neublíží.
Přidávám do substrátu mramorovou drť.kajmii píše:Děkuju, zalévám jen destilkou, tak jsem si říkala, že jim asi chybí vápníkradzak píše:K leucochilu určitě, ale můžete ke všem. Rozhodně jim to neublíží.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Něco jako tohle? To doma mám. ale kolik toho? abych to nepřehnala....