Aký silný robíte ten cukrový roztok? Koľko lyžíc cukru na aké množstvo vody? nech nedostane cukrovku....
Cukrový roztok
Cukrový roztok
Dobrý deň, zaujal ma spomínaný cukrový roztok na podporu rastu korienkov. Mám miltoniu, ktorej som striekala substrát proti malým muškám (doniesla som si ich v kupovanom substráte na orchidei!!!!!!). A asi jej to spalilo korienky. Preto jej musím pomôcť s novými.
Aký silný robíte ten cukrový roztok? Koľko lyžíc cukru na aké množstvo vody? nech nedostane cukrovku....
- Marion
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cukrový roztok
Ahojky,cukrový roztok zhotovíte tak,že do menšího množství vodz(cukrem nabyde)přidáváte cukr tak dlouho,pokud se rozpouští.Potom celou rostlinku do něj namočíte asi na 10min,potom vyjmete a necháte alespon hodinku i víc oschnout,pak již neoplachujete a zasadíte(možno i do hoblin).Držím palce
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Není to blbost? Proč by se měla kytka dávat do nasyceného roztoku. To pak prosladíte substrát......
Orchidejáři na celém světě se obejdou bez cukru, takže nevymýšlejte...
Orchidejáři na celém světě se obejdou bez cukru, takže nevymýšlejte...
Dobrý deň, čiže doporučujete mi len tie hobliny?
Nechám sa poučiť skúsenými pestovateľmi. Tá miltónia mi robí vredy na žalúdku, nerada by som o ňu prišla....
Katka
Nechám sa poučiť skúsenými pestovateľmi. Tá miltónia mi robí vredy na žalúdku, nerada by som o ňu prišla....
Katka
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Karlosi,
je veliká škoda, že se některým postupům bráníš dřív, než jsi je sám otestoval. Lidé po cukrech dobře rostou, tak proč by nemohly kytky? Loni cestou z Drážďan, jsem o metodě slyšel prvně a ten co mi o ní říkal, tvrdil, že to má od kanaďana. Z toho mi plyne, že ve světě to už znají dávno, jen k nám se to jaksi nedoneslo.
A propos, paní Matoušková z brněnského arboreta kdysi v klubu při pěstitelském tématu dávala k dobru historku, jak jednou do kádí s vodou na zalévání orchidejí vylili zbytek piva z bečky a kytky prý potom rostly jako nikdy před tím. A pivo, tam je také cukrů habaděj.
Samozřejmě je třeba dodat, že nic se nesmí přehánět
Hezký den
Pavel
je veliká škoda, že se některým postupům bráníš dřív, než jsi je sám otestoval. Lidé po cukrech dobře rostou, tak proč by nemohly kytky? Loni cestou z Drážďan, jsem o metodě slyšel prvně a ten co mi o ní říkal, tvrdil, že to má od kanaďana. Z toho mi plyne, že ve světě to už znají dávno, jen k nám se to jaksi nedoneslo.
A propos, paní Matoušková z brněnského arboreta kdysi v klubu při pěstitelském tématu dávala k dobru historku, jak jednou do kádí s vodou na zalévání orchidejí vylili zbytek piva z bečky a kytky prý potom rostly jako nikdy před tím. A pivo, tam je také cukrů habaděj.
Samozřejmě je třeba dodat, že nic se nesmí přehánět
Hezký den
Pavel
Pán Pavol, idem teda predsa do toho cukru. Vybrala som miltoniu a naozaj má korene veľmi poškodené. Nemá takmer žiadne. Nič už nestratím, idem miešať cukrový roztok. Dokonca som počula, že i do vázy s rezanými kvetmi sa do vody pridáva trochu cukru a kvety tak vydržia dlhšie čerstvé. Držte mi palce, podám hlásenie či som ju zachránila, alebo nie.
Ešte raz vďaka
Ešte raz vďaka
- Marion
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem už kdysi psala,není to můj výmysl.Před rokem cukrový roztok prezentoval pan Kratochvíl v televizi,tuším v receptáři.Já ho mám sama vyzkoušený a funguje.Samozřejmě ho nikomu nevnucuji.A jak pan Pavel dodal,mám dobrou zkušenost,když dám do zálivky trochu piva a daleko líp roztou,díky pivu mě banánovník vykvetl a měl plody.
pavelheger píše:Karlosi,
Samozřejmě je třeba dodat, že nic se nesmí přehánět![]()
Hezký den
Pavel
co já vím, tak se nemocným a slabým čivavkám doporučuje podávat glukopur na celkové posílení organismu...tak asi na tom něco pravdy je, sacharidy startují činnost organismu.
A ja som to vtedy v telke pozerala, veľmi ma to zaujalo, ale už si to poriadne nepamätám. Tú rastlinku treba celú, celuličkú aj s listami ponoriť do roztoku, alebo iba miesto kde sú korene? A platí to aj pre phaly?Marion píše:Jak jsem už kdysi psala,není to můj výmysl.Před rokem cukrový roztok prezentoval pan Kratochvíl v televizi,tuším v receptáři.Já ho mám sama vyzkoušený a funguje.Samozřejmě ho nikomu nevnucuji.A jak pan Pavel dodal,mám dobrou zkušenost,když dám do zálivky trochu piva a daleko líp roztou,díky pivu mě banánovník vykvetl a měl plody.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Původně jsem myslela, že jen kořeny, nebo resp. spodek rostliny, kde kořeny mají růst, ale nahoře píše Marion, že celou, tak teď taky nevím
Jinak o tom pivu jsem taky četla- Goedeová ve své knížce tvrdí, že sladové pivo 1ml/l dělá dobře vandám.
Jinak o tom pivu jsem taky četla- Goedeová ve své knížce tvrdí, že sladové pivo 1ml/l dělá dobře vandám.