Habenaria medusa (syn. H. myriotricha)
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Re: Habenaria medusa (syn. H. myriotricha)
Tak jsem si zakoupila na aukru taty tuhle hlízku, kdo chce, radimblue má ještě jednu
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Tak už mám hlízku doma. Má dva malinkatý lístečky. jak jí mám zasadit? myslím jako lístečky pod zem? aby se mi neulomily....
Tak jak jsi to kajmii nakonec udělala? Mně přišla dnes, má 1 prťavý lísteček a zárodek druhého. Zdá se mi, že dát to pod zem, uhnije to. Spíš myslím lísteček těsně nad povrch a počkat, až poporoste a pak dosypat substrát okolo. Ale dvakrát jistá si tím nejsem. A to nemluvím o tom, do čeho to zasadím ... zatím vyčkává na mechu.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to zasadila. došla jsem k závěru, že se tím nebudu stresovat a prostě to zkusím. dala jsem to do toho co jsem měla doma, směs substrátu na kaktusy, kůra a rašeliník a uvidím co se stane. hodně jsem se snažila, abych lístky nepoškodila, ale kdoví....hlíza je asi centák a půl pod povrchem, nechtěla jsem jí dávát hluboko právě kvůli lístkům...bud si poradí a nebo ne....ale na jiném foru s ní moc úspěchy nebyly, tak uvidíme...
Gabča píše:Tak jak jsi to kajmii nakonec udělala? Mně přišla dnes, má 1 prťavý lísteček a zárodek druhého. Zdá se mi, že dát to pod zem, uhnije to. Spíš myslím lísteček těsně nad povrch a počkat, až poporoste a pak dosypat substrát okolo. Ale dvakrát jistá si tím nejsem. A to nemluvím o tom, do čeho to zasadím ... zatím vyčkává na mechu.
Mám objednanou na aukru od Radimblue tu druhou, tak jsem zvědavá, jaká bude. Když jsem si objednala Pecteilis (jsou příbuzné), substrát je hrubší písek a odhadem takové to jemné z orchidejového substrátu. Ale žádné větší kousky. Tak nevím. Budu ještě pátrat. Až zatáhne a budu ji přesazovat, prozkoumám to blíž, ale nevidím tam nic zvláštního.kajmii píše:Tak už mám hlízku doma. Má dva malinkatý lístečky. jak jí mám zasadit? myslím jako lístečky pod zem? aby se mi neulomily....
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
něco o substrátu je v tomto vlákně na straně 2 - to. co mi poradil pan Haager. Trochu mě mate, že přišla naklíčená, v tuto dobu by spíš měla dokvétat a zatahovat - rašit až na jaře. Tak držím palce. Ta moje potvora je docela velká ale květní stvol je ještě schovaný. Jsem zvědavá, jestli to dotáhne k vykvetení.
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
no já se ptal na Spathoglottis,jsou to loňské hlízky ?
A odpověď:
"Dobrý den,
ano, hlízy jsou z loňského podzimu. Momentálně klíčí a jsou v aktivním růstu. Je možné je zasadit a pěstovat již teď, jen je pak potřeba příští zimu je nechat odpočinout v dormaci.
Přeji hezký den Květa - Moon.orchid "
Habenaria tam byla až teď,tak jsou snad letošní a tedy bude následovat dormace.Nějak mě ty "brambory" lákají,ale zárověň mám obavu co s něma bude pak.Asi zatím oželim a zkusím něco jiného.
A odpověď:
"Dobrý den,
ano, hlízy jsou z loňského podzimu. Momentálně klíčí a jsou v aktivním růstu. Je možné je zasadit a pěstovat již teď, jen je pak potřeba příští zimu je nechat odpočinout v dormaci.
Přeji hezký den Květa - Moon.orchid "
Habenaria tam byla až teď,tak jsou snad letošní a tedy bude následovat dormace.Nějak mě ty "brambory" lákají,ale zárověň mám obavu co s něma bude pak.Asi zatím oželim a zkusím něco jiného.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Také mi teď došla rostoucí. Řekl bych, že listy nejsou v plné velikosti.
Tyhle moc nepěstuji.
Tyhle moc nepěstuji.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Tak co tvoje habenárie? moje roste opravdu pomalinku, bojím se, že je něco špatně....
Gabča píše:Tak jak jsi to kajmii nakonec udělala? Mně přišla dnes, má 1 prťavý lísteček a zárodek druhého. Zdá se mi, že dát to pod zem, uhnije to. Spíš myslím lísteček těsně nad povrch a počkat, až poporoste a pak dosypat substrát okolo. Ale dvakrát jistá si tím nejsem. A to nemluvím o tom, do čeho to zasadím ... zatím vyčkává na mechu.
kajmii píše:Tak co tvoje habenárie? moje roste opravdu pomalinku, bojím se, že je něco špatně....Gabča píše:Tak jak jsi to kajmii nakonec udělala? Mně přišla dnes, má 1 prťavý lísteček a zárodek druhého. Zdá se mi, že dát to pod zem, uhnije to. Spíš myslím lísteček těsně nad povrch a počkat, až poporoste a pak dosypat substrát okolo. Ale dvakrát jistá si tím nejsem. A to nemluvím o tom, do čeho to zasadím ... zatím vyčkává na mechu.

Tohle mi přišlo s habenárií, doufám, že to bude čitelné.