Santpaulie-fialenky

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Teta

Re: Santpaulie-fialenky

Příspěvek od Teta »

Ty jsou úžasné!
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Tahle borovice se bude upravovat....
Obrázek
ssscream

Příspěvek od ssscream »

Teda olawe, to je fakt nádhera! Ale podle toho jak píšeš, tak na ten podzim nebo na jaře s nima musí být daleko větší práce než s orchidejema.

Já nevím, jestli se může běžně v přírodě vytvořit ze stromku bonsai, aniž by ji k tomu někdo vedl. Ale pochazím kousek od Plzně a tam se těží kaolin. Tam kam se vyvážel odpad (kameny, kamínky, písek, i trochu toho kaolinu) je prakticky v lese. Teď už se ale nějakou dlouhou dobu vyváží úplně jinam. No a to původní místo začalo postupně zarůstat, vzhledem k tomu, že je to v lese. Přišlo mi, že některé stromky tam opravdu jako bonsaj vypadají, když v té půdě nemají skoro žádné živiny. Vůbec nevytáhly do výšky. Až se tam dostanu, tak vyfotím.
Nic není nemožné.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Stačí se podívat na borovice rostoucí na skalách. Nevím jestli to považovat rovnou za bosaj. Kleče rostou leckde.
nina

Příspěvek od nina »

Karlos píše:Je to asi Chirita tamiana. Gesneriaceae jsou ale fákt zajímavá family. Columnea, Streptocarpus, Kohleria, Sinningia, Achimenes, Gloxinia, Saintpaulia, Chirita, Eucodonia, Smithiantha a x dalších........dá se vybrat
:shock: fakt jsem v úžasu!
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Teda Olaw, ty jsi normálně renesanční člověk. Co všechno ty pěstuješ? Že je Orchidejky posedlej a pěstuje úplně všechno co roste rychlejc než korálový útes, to víme všichni. Ale ty bonsajky mne překvapily. Jsou krásný. :shock: :o :shock:
lm26

Příspěvek od lm26 »

no to je nádhera, nadchlo mě to! Zkusím si vytvarovat Crassulu, ta roste docela rychle a pak . . . kdoví. :)
Odpovědět