Gloriosa rotschildiana
Gloriosa rotschildiana
Včera večer byla polorozvitá a dnes ráno krásné květy, ale myslela jsem, že bude červená. V každém případě, květ je moc zajímavý a musím se pochlubit.
Re: Gloriosa rotschildiana
Taky jsem si myslela, že Gloriosy jsou jen červené, ale je opravdu krásná a zajímavá.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Rozkvétající Gloriosy jsou vždy žluté, červené formy zčervenají po vyzrátí květu.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Tahle vypadá spíš virózně. To není rejpanec.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
lm26, moc pěkná, fotni pak, jak se dobarví.
Že by Karlos myslel to žíhání jako u tulipánů?
Že by Karlos myslel to žíhání jako u tulipánů?
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Katka: virózy jsem neviděl jen na tulipánech, neboj. Virózní lilie jsem měl taky(rovněž pestrokvětost i flekatost listů) a orchideje taky, nemluvě o spoustě dalších kytek od balkonovek po ovocné stromky. Tady se mi zdá na té fotce, že i listy jsou flekaté, ale možná ne. Netvrdím že je to tutovka, třeba je to jen jeden ze škaredých hybridů.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Je mi líto, ale vidím to taky na virózu.
A jestli pak se dá virózy i třeba dlouhou cestou zbavit. A nemyslím jen spálením rostliny.
Moc by mě to zajímalo, protože si myslím, že mám na nějaké rostlině také virózu a hrozně nerad bych o ní přišel. Zatím si ani nejsem jistý, zda o virózu jde, ale nejspíš ano a to by mě opravdu sr.štvalo
Myslím, že to je jako jít hlavou proti zdi. Nakonec ji stejně vyhodíte. Prostě některé rostliny nerostou a nemusí být virózní 
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
No prakticky jediná cesta vede přes explantátové kultury v kombinaci s termoterapií. Viry se šíří rostlinou při vyšší teplotě pomaleji a tak nově narostlé části (meristém) jsou bezvirózní. Pak je ale třeba čistotu prokázat testováním ELISA.
Třeba réva vinná se dřív ozrdavovala ve sklenících kde byl šílenej hic snad k 50°C a to co narostlo se pak nařízkovalo.
Naštěstí semenem se nepřenáší........
Je to škoda, zbavit se pak oblíbené kytky jen kvůli virózy.
Třeba réva vinná se dřív ozrdavovala ve sklenících kde byl šílenej hic snad k 50°C a to co narostlo se pak nařízkovalo.
Naštěstí semenem se nepřenáší........
Je to škoda, zbavit se pak oblíbené kytky jen kvůli virózy.