Brassia arcuigera
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Brassia arcuigera
Fotka je mé Brassii arcuigery. Není aktuální, zrovna nakvétá, mohu brzy přefotit. Voní silně, ostatně jako většina Brassií, no každá trochu jinak, jak bývá zvykem.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brassia arcuigera
Díky, krásné květy, ale asi to bude dost rozložitá rostlina.
Překrásná. Našla jsem si pár fotek tohoto druhu na netu a na každé vypadal květ jinak. Je tak variabilní?
Je krásná, gratuluji, mám malou B. verucosa tak doufám, že se taky někdy dočkám.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Přikládám aktuální fotky pro srovnání. Je krátce rozvitá, barva se bude měnit. Květináč je 12cm, karisíť má oka 10cm. Rostlina byla nedávno řezaná, proto je slabší. Květy bývají větší, i listy a pahlízy mohou být statnější. Je to tedy větší druh. S určením u Brassií bývá problém. Pod tím názvem jsem ji koupil, tak tomu musím věřit. Jednoznačně odmítnout to jistě nelze. Také jsem k tomuto druhu viděl několik rozdílných fotek. Tak je to ale i u jiných druhů Brassií.
Musím ji řezat. Hodně utíká do vrchu, za čas buď pro časté zalévání odchází zadky, nebo naopak pro přesušení trpí předky. Časem tedy utíkající předky oddělím a zasadím. Je dost teplá, možná to je také ten problém ůplné stagnace v zimě. Dřív, ve vitríně, ve větším teple, jsem přez zimu zaléval dost a nic nehnilo.
Voní opravdu dost, je řada rostlin sině vonících. V pokoji přez noc je nemívám, možná by budili víc jak tahle.
Musím ji řezat. Hodně utíká do vrchu, za čas buď pro časté zalévání odchází zadky, nebo naopak pro přesušení trpí předky. Časem tedy utíkající předky oddělím a zasadím. Je dost teplá, možná to je také ten problém ůplné stagnace v zimě. Dřív, ve vitríně, ve větším teple, jsem přez zimu zaléval dost a nic nehnilo.
Voní opravdu dost, je řada rostlin sině vonících. V pokoji přez noc je nemívám, možná by budili víc jak tahle.
to je ale krasavice, nádhera!
Tak ta teda je nádherná. 
Niet čo dodať - krásavica , nech ti dlho robí radosť

Úžasná, fakt nádhera.