Co doporučíte začátečníkovi?

Co se nevešlo do předcházejících kolonek a přece se to týká pěstování
Odpovědět
petrM
Kontaktovat uživatele:

Co doporučíte začátečníkovi?

Příspěvek od petrM »

Jaké méně náročné květiny byste doporučili začátečníkovi?

Kde pořídit první rostlinky? Bude stačit nějaký hypermarket, nebo se raděj poohlédnout po nějakém specializovaném zahradnictví?
Petr M >> my blog >> http://www.algar.cz
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Co doporučíte začátečníkovi?

Příspěvek od olaw »

Většina orchidejářů začala s Phalaenopsisy, ale jak říkám já, je lepší si koupit to, co si vyčtu, že by mohlo snést podmínky, které jsem schopen rostlině poskytnout. To pro mě znamená, že já třeba Phalaenopsisy pěstovat nemohu, protože na ně mám moc velkou zimu. Moje první orchidej, byla Bletilla striata a po ní Paphiopedilum Harrisianum, pak Cattleya bowringiana a už se to semnou vezlo. :lol: :lol: :lol: Dokonce jsem si koupil i nějaké faleňáky a odontocídia a miltonidia, ale vše mi pošlo, pouze ta botanika mi rostla dobře. Takže pokud uslyšíte, že je nejlepší začít těmi komerčními druhy, já jsem příklad toho, že to tak být nemusí. Opravdu to chce číst literaturu a hledat v jakých podmínkách se rostliny nacházejí a podle toho se chovat....
Naposledy upravil(a) olaw dne stř 16. čer 2010 19:38:39, celkem upraveno 2 x.
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

petrM-zdravím chachara
nenapsal jsi nic bližšího,kde to budeš pěstovat (okno,skleník),jakým směrem,kdy máš slunce apod,teploty co můžeš zajistit,vlhkost a co jávím.Pak ti zdejší zkušení pětitelé poradí,ale tím phaleňákem za 150 z marketu moc neztratíš i kdyby tvou péči nepřežil.
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

Naprosto souhlasím. Já sice nemám zimu, ale zatímco titěrná botanika mi roste jak z vody, obchodákové phalenopsisy dost strádají. Vlastně všechno mimo botaniky se na mojí péči moc netváří.
Botanika je drahá a údajně náročnější na péči ale asi jak v kterých podmínkách.
olaw píše:Většina orchidejářů začala s Phalaenopsisy, ale jak říkám já, je lepší si koupit to, co si vyčtu, že by mohlo snést podmínky, které jsem schopen rostlině poskytnout. To pro mě znamená, že já třeba Phalaenopsisy pěstovat nemohu, protože na ně mám moc velkou zimu. Moje první orchidej, byla Bletilla striata a po ní Paphiopedilum Harrisianum, pak Cattleya bowringiana a už se to semnou vezlo. :lol: :lol: :lol: Dokonce jsem si koupil i nějaké faleňáky a odontocídia a miltonidia, ale vše mi pošlo, pouze ta botanika mi rostla dobře. Takže pokud uslyšíte, že je nejlepší začít těmi komerčními druhy, já jsem příklad toho, že to tak být nemusí. Opravdu to chce číst literaturu a hledat v jakých podmínkách se rostliny nacházejí a podle toho se chovat....
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Jak čuchnete k botanice,tak už vás to nepustí. :lol:
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Tak nějak :mrgreen: Petře, zkus blíž popsat, jaké máš doma podmínky a určitě se dozvíš přesnější tipy.
Odpovědět