Pomozte určit
Re: Pomozte určit
Rostlina bez jmenovky nebo ztracená jmenovka tak to už nikdo neurčí.
http://www.evergladesorchids.com/Oncidi ... lery/index
Rostlina bez jmenovky je lepší jak špatně určená. To se potom šíří mezi lidmi
bludy.
http://www.evergladesorchids.com/Oncidi ... lery/index
Rostlina bez jmenovky je lepší jak špatně určená. To se potom šíří mezi lidmi
bludy.
- Marion
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s váma,to je problém nákupu orchidejí ze supermarketů.Děkuji za rady
Bohužel to není rostlina ze supermarketu, tam já už dávno nenakupuji. Je to rostlina vyměněná a kdoví odkud ji můj kamarád dostal.Marion píše:Souhlasím s váma,to je problém nákupu orchidejí ze supermarketů.Děkuji za rady
Zdravím,v knížce od J.Haagera a R.Ottové-Orchideje v bytě,jsem našla taky,to vaše Onc.ornithorhynchum,je v růžové barvě a květy prý krásně voní.Tak to jen,že jsem zkoušela taky něco vyzistit. 
Marion, tuhle orchiji mám taky a nalezla jsem název Oncidium Sharry Baby "Sweet Fragrance". Opravdu voní silně po vanilce a květy jsou rozmístěné docela řídce, zato je více kvetoucích stvolů. Zrovna se chystá do květu (tak do dvou měsíců bude). Když kvetla po druhé od nákupu, měla asi 7 stvolů. Teď jen dva. Tak uvidím. Jo, našla jsem ji v knize od německé autorky Brigitte Goedeová - ORCHIDEJE - praktický rádce pro zdraví rostlin a krásu květů (mimochodem, moje první kniha o orchidejích, která mi stále dobře radí). Píše taky, že je dobré po odkvětu udržovat rostlinu v sušším a chladnějším prostředí. Často kvete na jaře a podruhé na podzim. Ň.
No, není moc dobře vidět.
Marion píše:Karlosi,můžeš mě prosím zdělit co že to vlastně vlastním.Jak jsem psala,kvete koncem léta z jedné pahlízy vyrůstá několik květenství a krásně po vanilce voní
mám přesně tu samou, vděčně kvete a zrána a na večer, pro mně krásně, voní....od května až do podzimnku jí mívám venku a na květ už jde konce léta
- Marion
- Kontaktovat uživatele:
Velice děkuji za pomoc
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Onc. Sherry baby si taky chci pořídit. Ani ne tak na parádu, jako kvůli té vůni. Čuchala jsem si v botanické ke vzrostlému exempláři a byla to nádhera.