Láva...
Re: Láva...
Děkuji.
Ještě by mě zajímalo, u kterých kyti byste použili jemnější a u kterých hrubší...
Ještě by mě zajímalo, u kterých kyti byste použili jemnější a u kterých hrubší...
Jemnější kořeny jemná zrnitost,no a hrubší....
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Jako u všech substrátů platí: čím níž, tím hrubší. Používá se hlavně u Paphiopedil a skalních Laelií.
Posílám odkaz na lávu a pemzu. Akorát to mají v trochu větším balení. http://shop.isabelia.cz/index.php
terčinko,blbě jsem to pochopila tak to ještě napravím,přidávám ji i s pemzou k bot.phal.,stanhopea dostala taky trochu,gongora,a jak napsal Paphio i k některým Paph. 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Lávu a pemzu dávám i k denrobkám a dalším rostlinám, které by měly být spíše vyvázané, ale v bytě to prostě nejde. Voda rychle proteče, láva i pemza jsou nasákavé. Míchám i s kůrou a kokočipsy
mám dotaz - taťka se vrátil z Islandu a přivezl mi kus lávy - asi 10*10 cm. Je v ní jakoby prohlubeň, která si přímo říká o osazení. Nevíte o nějakém druhu - nejlépe miniaturním - který by byl možný takto zasadit? 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
třeba některou z rupikolních laeliíJanMazac píše:mám dotaz - taťka se vrátil z Islandu a přivezl mi kus lávy - asi 10*10 cm. Je v ní jakoby prohlubeň, která si přímo říká o osazení. Nevíte o nějakém druhu - nejlépe miniaturním - který by byl možný takto zasadit?
Nad těmi jsem už uvažoval, ale nevím o nich vůbec nic, jen dotaz, jak jsou asi velké?