Strelitzia nicolai

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
hanka2

Strelitzia nicolai

Příspěvek od hanka2 »

Ahojte všeci,kdyby jste někdo, čistě náhodou měli zálusk na tuto bílou strelku tak jsem našla stránky ,kde ji mají a za dobrou cenu.
http://www.cesketropy.com/
Katka
Kontaktovat uživatele:

Re: Strelitzia nicolai

Příspěvek od Katka »

Díky za odkaz, strlitzii sice nechci, ale mají zajímavé bambusy :D
Taky už konečně vím, co jse to za strom, co se mi vždycky líbil ve středomoří - Albízie.
raduzka

Příspěvek od raduzka »

strelitzia je krásná, mám doma 3-ze semínek, tak jsem zvědavá jak se jim povede, zatím rostou :-D až moc
cernosekc

Příspěvek od cernosekc »

hanka2 píše:Ahojte všeci,kdyby jste někdo, čistě náhodou měli zálusk na tuto bílou strelku tak jsem našla stránky ,kde ji mají a za dobrou cenu.
http://www.cesketropy.com/
Tak tahle strelka je sice nádherná,ale doroste až do 12 i více metrů....V Olomouci ve skleníku kvete až skoro u střechy... 8-)
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

cernosekc,to sem netušila a ani mě nenapadlo se podívat co to bude za jeřáb :shock: .Našla jsem stránky,kde se píše ,že ze semen se mele mouka..atd.,zajímavé.Opět jsem trochu vzdělanější.. :lol:
http://botany.cz/cs/strelitzia-nicolai/
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Strelitzie jsou nádherné, ale kvetou až od velké velikosti, takže je to tak do skleníku nebo velké zimní zahrady, pěknou mají na Kociánce, zrovna v době výstavy kvetla - ta klasická, byl to trs minimálně metr a půl v průměru.
sonka

Příspěvek od sonka »

Ach jo , já se dívala v Brne v jednom hobbymarketu ,že mají malické strelízie - to mi nedalo a prohlídla jsem si tu malickou vizitku na ní a tam fotka bílé barvy- já si myslela,že to mají jen tak blbě vyfoceno . Dnes brousím po netu a zadám tam - STRELICIA NICOLAI - a co nevidím - má fakt jedny části květů bílé barvy.
Tak to jsem fakt propásla.
Tu svoji klasickou - modro-oranž už mám čtvrtý rok . Teda jeste mi nekvete ale možná letos .....
No a mohla jsem mít i tu bílou ...
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Tak to tu trochu oživím - dneska na Novinkách Liberecké botanické: http://www.botaniliberec.cz/novinky-21-dubna.php
Naposledy upravil(a) Katka dne stř 21. dub 2010 20:06:39, celkem upraveno 1 x.
ssscream

Příspěvek od ssscream »

Katka píše:Díky za odkaz, strlitzii sice nechci, ale mají zajímavé bambusy :D
Taky už konečně vím, co jse to za strom, co se mi vždycky líbil ve středomoří - Albízie.
Ablízii jsem měl pět rostlinek. Semínka se dají koupit v internetových obchodech s osivy. Velice rychle narůstá a v našich podmínkách je "dá se říct" mrazuvzdorná. Pěstoval jsem jí v bytě v květináčích, ale zkusil jsem jednu zasadit i ven. V tuhle chvíli přežila už čtvrtou zimu, ale bohužel se nezvětšuje. Vždy přes zimu ze sebe všechno shodí, takže zůstane jen holý stonek, který na jaře začne obrážet.
Nic není nemožné.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Nejkrásnější je jako košatý strom, což doma stejně nedosáhnu, radši ji budu mít jako jeden z příjemných momentů dovolené :mrgreen:
Odpovědět