Juras, komentář je super, když je k tomu navíc fotka, spíš ta informace utkví v hlavě. Moc se mi tvé stránky líbí. A že jsem to špatně pochopila, nic se neděje, teď si určitě budu pamatovat ten květní stonek. Jen tak dál.Juras píše:Asi jsem to špatně popsal, ale slovem zubaté jsem nemyslel květ. Květní stonek je na začátku kulatý, pak se zplošťuje a poslední třetina vypadá jako pila s velkými zuby - na konci každého zubu vyroste jeden květ. Takže jste měla pravdu - je ochutnaná. V této chvíli je na rostlině rozvinutý další květ, který je dokonalý, ale jako naschvál mám pokažený fotoaparát. Takže někdy příště.EvaJ píše:taky jsem si myslela, že ji ochutnala nějaká potvora, ale přečetla jsem si komentář od Jurase na jeho stránkách a cituji: " Zvláštní květenství je na konci zploštělé a jakoby zubaté"
Takže žádná potvora. Doporučuji si ten komentář přečíst, není dlouhý o to víc je pro nás neznalce zajímavý
Phalaenopsis cornu-cervi red
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Phalaenopsis cornu-cervi red
Na Živé exotice minulý měsíc jsem u Lukscheitera koupila krásnou květuschopnou rostlinku cornu-cervi. Zasazená je v dřevěném košíku a kořeny jsou obaleny sphagnem. Asi po týdnu se mi objevil květní stvol
. Za další týden druhý a dnes jsem objevila třetí. Moje radost je nepopsatelná, přestože tento úspěch není můj. Už se moc moc těším na květ.
Ten tedy nemám,ale mám jiné botanické Phaly,ale pozor na to spagnum, je zrádné,aby ti neuhnily kořeny....Jinak gratuluji a těším se na fotoVeronika píše:Na Živé exotice minulý měsíc jsem u Lukscheitera koupila krásnou květuschopnou rostlinku cornu-cervi. Zasazená je v dřevěném košíku a kořeny jsou obaleny sphagnem. Asi po týdnu se mi objevil květní stvol. Za další týden druhý a dnes jsem objevila třetí. Moje radost je nepopsatelná, přestože tento úspěch není můj. Už se moc moc těším na květ.
Věra
JO jo, ty koreny hlidam poctive kazdy den. Ono jak je to v tom drevenem kosiku, tak to pomerne rychle vysycha. Jinak to foto - no neco uz nafoceneho mam, jen to jeste dostat do pocitace a pak sem na forum. Pro mě nadlidský úkol (jo jo, moje milá lenost, nemůžu tě přemoct). 
Jinak je pěkné P.amboinensis, P.violacea, P.tetraspis, P. panterina, P.gigantea,P. equestris, atdVeronika píše:JO jo, ty koreny hlidam poctive kazdy den. Ono jak je to v tom drevenem kosiku, tak to pomerne rychle vysycha. Jinak to foto - no neco uz nafoceneho mam, jen to jeste dostat do pocitace a pak sem na forum. Pro mě nadlidský úkol (jo jo, moje milá lenost, nemůžu tě přemoct).
No jo, když ono by jich bylo tolik krásných,... a na P. violacea si dost myslím, jenomže řeším dva základní problémy, které mi docela brání v pořizování nových rostlinek. Za první málo místa (což trápí asi většinu orchidejářů) a ten hůř řešitelný málo penízků. Jelikož už musíme začít řešit vlastní bydlení.
I když, jestli dojde i na vlastní domeček,.... tak určitě bude i zimní zahrada
I když, jestli dojde i na vlastní domeček,.... tak určitě bude i zimní zahrada
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Veroniko gratuluju, já jsem si z Fata Morgany přivezla mrně, ale vyadá pěkně, narůstají lístečky, tak se snad časem taky dočkám květů. Violaceu resp. bellinu mám od podzima díky Věře a je úžasná, stále průběžně nakvétá a nádherně voní.
Katko, díky mě nakvétá P.panterina, jak vykvete dám to sem....
Děkuju, ale není k čemu, leda že bych gratulaci a velké dík přeposlala k Lukscheiterům. Na violaceu se taky chystám. Někdy.Katka píše:Veroniko gratuluju, já jsem si z Fata Morgany přivezla mrně, ale vyadá pěkně, narůstají lístečky, tak se snad časem taky dočkám květů. Violaceu resp. bellinu mám od podzima díky Věře a je úžasná, stále průběžně nakvétá a nádherně voní.
Nechci dělat reklamu,ale Terra Koruna má opravdu výběr