Prohlubně v listech

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Odpovědět
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Prohlubně v listech

Příspěvek od kajmii »

Koupila jsem si dneska paph. leucochilum a doma jsem si všimla, že má takové prohlubně na listech. Po vyjmutí ze substrátu se ukázalo, že má jen jeden kořen. Dá se zachránit? Jsou ty prohlubně z nedostačujícího kořenového systému, nebo spíš z něčeho jiného? škůdce jsem žádného neobjevila
Přílohy
P1020082.JPG
P1020080.JPG
P1020083.JPG
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Prohlubně v listech

Příspěvek od olaw »

O něčem podobném jsme se tu už bavili a padly tu názory, že je to nějaká viróza nebo něco podobného. Kdyby tomu tak bylo, tak se toho špatně zbavuje. S tím jedním kořenem to není ještě tak špatný. Bude to chvíli trvat, ale myslím si, že by se dala zachránit.
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

Virozy se taky bojím. Podobně vypadal jeden můj falík, než jsem zjistila, ža má skoro všechny kořeny uhnilé. Po přesazení ty poškozený listy zežloutly a opadaly a nové vypadají vpořádku, jen celá rostlina vypadá tak nějak pokroucená a naspodu starších listů jsou lepkavé kapičky.To jsem zvědavá co se vyvine z tohohle...
olaw píše:O něčem podobném jsme se tu už bavili a padly tu názory, že je to nějaká viróza nebo něco podobného. Kdyby tomu tak bylo, tak se toho špatně zbavuje. S tím jedním kořenem to není ještě tak špatný. Bude to chvíli trvat, ale myslím si, že by se dala zachránit.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

kajmii píše:Virozy se taky bojím. Podobně vypadal jeden můj falík, než jsem zjistila, ža má skoro všechny kořeny uhnilé. Po přesazení ty poškozený listy zežloutly a opadaly a nové vypadají vpořádku, jen celá rostlina vypadá tak nějak pokroucená a naspodu starších listů jsou lepkavé kapičky.To jsem zvědavá co se vyvine z tohohle...
olaw píše:O něčem podobném jsme se tu už bavili a padly tu názory, že je to nějaká viróza nebo něco podobného. Kdyby tomu tak bylo, tak se toho špatně zbavuje. S tím jedním kořenem to není ještě tak špatný. Bude to chvíli trvat, ale myslím si, že by se dala zachránit.
To nemusí být viróza, možmá zasolený substrát, otírání listů od prachu. Rostliny s málo kořeny potřebují vlhký vzduch a radši nerosit.
Odpovědět