Prohlubně v listech
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Prohlubně v listech
Koupila jsem si dneska paph. leucochilum a doma jsem si všimla, že má takové prohlubně na listech. Po vyjmutí ze substrátu se ukázalo, že má jen jeden kořen. Dá se zachránit? Jsou ty prohlubně z nedostačujícího kořenového systému, nebo spíš z něčeho jiného? škůdce jsem žádného neobjevila
Re: Prohlubně v listech
O něčem podobném jsme se tu už bavili a padly tu názory, že je to nějaká viróza nebo něco podobného. Kdyby tomu tak bylo, tak se toho špatně zbavuje. S tím jedním kořenem to není ještě tak špatný. Bude to chvíli trvat, ale myslím si, že by se dala zachránit.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Virozy se taky bojím. Podobně vypadal jeden můj falík, než jsem zjistila, ža má skoro všechny kořeny uhnilé. Po přesazení ty poškozený listy zežloutly a opadaly a nové vypadají vpořádku, jen celá rostlina vypadá tak nějak pokroucená a naspodu starších listů jsou lepkavé kapičky.To jsem zvědavá co se vyvine z tohohle...
olaw píše:O něčem podobném jsme se tu už bavili a padly tu názory, že je to nějaká viróza nebo něco podobného. Kdyby tomu tak bylo, tak se toho špatně zbavuje. S tím jedním kořenem to není ještě tak špatný. Bude to chvíli trvat, ale myslím si, že by se dala zachránit.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
To nemusí být viróza, možmá zasolený substrát, otírání listů od prachu. Rostliny s málo kořeny potřebují vlhký vzduch a radši nerosit.kajmii píše:Virozy se taky bojím. Podobně vypadal jeden můj falík, než jsem zjistila, ža má skoro všechny kořeny uhnilé. Po přesazení ty poškozený listy zežloutly a opadaly a nové vypadají vpořádku, jen celá rostlina vypadá tak nějak pokroucená a naspodu starších listů jsou lepkavé kapičky.To jsem zvědavá co se vyvine z tohohle...olaw píše:O něčem podobném jsme se tu už bavili a padly tu názory, že je to nějaká viróza nebo něco podobného. Kdyby tomu tak bylo, tak se toho špatně zbavuje. S tím jedním kořenem to není ještě tak špatný. Bude to chvíli trvat, ale myslím si, že by se dala zachránit.