Pestuje nekdo Angraecum?

Ascocentrum, Doritis, Phalaenopsis, Renanthera, Rhynchostylis. Vanda …
dejv

Pestuje nekdo Angraecum?

Příspěvek od dejv »

Cau,
neni tady nejaka spriznena duse na angraeca?
Zatim jsem ziskal A. sesquipedale (kvete 3. rokem)- trochu neprijemna "vune", ted mi vykvetlo magdalenae- me voni po pivu Hoogarden, a koreni mi a.leonis.
Celkem hezky prospivaji s mymi katlejemi.
Mate nekdo neco ?

P.S.:prikladam letosni kveteni sesquipedale (kvete pekne dlouho,kolem mesice)
Mejte se
Přílohy
DSC_1797.jpg
dejv

Re: Pestuje nekdo Angraecum?

Příspěvek od dejv »

jeste detail kvetu
Přílohy
DSC_1793.jpg
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Nemám, ale moc se mi líbí a přál bych si nějaké. Angraeca jsou opravdu nádherná, ale asi dost teplá ne? Pochází z Madagaskaru, tropické Afriky asi i Seychelly a bližší ostrovy. Líbí se mi na nich, že je opylují pouze noční motýli, takže asi smrdí jenom v noci co? :lol: :lol: :lol: :lol:
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

dejv- to jsou pěkné výsledky. Dospělou, oddělek mám jen jednu sesquipedale, musí narůst. Ostatní menší semenáčky než dorostou si počkám déle. To kvetení po třech letech teoreticky snad, ale takový optimista nejsem. Předpokládám později. Asi budou dost teplé, při nižších teplotách vůbec nerostou.
Nancy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nancy »

Angraeca jsou nádherná! Doporučuji tuto stránku: http://angraecum.org/index.html
Mám na korku Angraecum didieri a v kůře zasazené Angraecum sesquipedale x magdalenae. Dostala jsem od pana Röllkeho radu pěstovat jako obyčejný phalaenopsis, jen více světla, tak se tím řídím ;) Obrázek
ivag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivag »

mám také dvě, nemám je dlouho, zatím se jim daří a pořizuji další....velmi se mi líbí, pěstuji je ve vitríně, daří se jim tak uvidíme. Jeden z nich je angr.leoniis.
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

Já mám od Luda z Fata-Morgany taky didiery.mám ho ve skleníku a zatím hezky roste, tak snad se dočkám květu. Rosím každý večer, je docela na světle s vyšší vlhkostí vzduchu.
ssscream

Příspěvek od ssscream »

Teda - nádhera! Musím si taky pořídit. Moc se mi líbí.
Nic není nemožné.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Nancy- Pokud se tahle Angraeca srovnávají třeba s Phalaenopsis parishii, to asi ano. Srovnávání s běžnými hybridy asi nebude ono. Snad jen v teplotě. Tyto Angraeca se spíš montují, na rozdíl od běžných faleňáků více vysychají. Z afrických rodů je tomu srovnání blíž třeba Aeranthes. Ty mají jemnější kořeny, pro květináč a jemnější substrát a tolik nevysychají.
Nancy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nancy »

Angraecum didieri mám na korku zavěšené nad parapetem, JZ, chce to každý den na pár minut namočit do dešťovky. Přirůstají pěkně i listy i kořeny.
Angraecum sesquipedale x magdalenae v kůře se zatím tváří neurčitě, je na parapetu JV, v druhé řadě. Možná i na něj teda zkusím více zálivky. Já normálně orchideje spíš suším, tak asi to pro něj nebude to pravé ;)
Odpovědět