Oncidium fotky
Oncidium fotky
Oncidium rhodostictum se také někdy nazývá Caucaea rhodosticta. Drobná rostlina s nádhernými květy, vyžaduje hodně těžkou kombinaci vlhka, chladu a světla. Vykvetla mi importovaná rostlina, jinak úspěšně více než rok pěstuju příbuzný O. phalaenopsis.
Podle mne docela těžký rostliny, ale moc hezký.
Ten pysk se opravdu neotevřel úplně.
Podle mne docela těžký rostliny, ale moc hezký.
Ten pysk se opravdu neotevřel úplně.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oncidium fotky
O. phalaenopsis mám také, zatím prospívá. Doufám, že ho někdy přivedu i ke kvetení. Tohle oncidko je ale také super !
EvaJ
moc pěkné - co máte u kořenů? Jak dlouho rostlinu tímto způsobem pěstujete ? Podělte se, prosím, o zkušenosti s takovým způsobem kultivace. Moc mě to zajímá.
moc pěkné - co máte u kořenů? Jak dlouho rostlinu tímto způsobem pěstujete ? Podělte se, prosím, o zkušenosti s takovým způsobem kultivace. Moc mě to zajímá.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
janemi, jsou to takové neglazované květináčky (samozřejmě bez odtokové dírky ) nakoupené v hobby potřebách - někde jsem tu o nich už psala (je to pod Pěstováním - substráty - navazování na kůru). Pod a nad kořeny je mech normální z lesa. Voda v konvičce vydrží tak 3 dny, po těchto třech dnech namočím celou konvičku aby nasákl i mech nechám tak 10-20 minut a pověsím zpět. Konvička tím jak prosakuje je i neustále chladná, rostlina umístěna těsně u skla, kde je také chladněji, ale brzy se bude stěhovat do prostředí, kde bude v zimě max. 12 C. Zatím toto pěstování zkouším velmi krátkou dobu - asi 3 měsíce, mám takto tři rostliny a všechny prospívají, ale zeptej se mě za rok
EvaJ
díky za odpověď, konvičky mám 2 a chci je navázat až na jaře kvůli světlu. Zatím přemýšlím co teplomilného a malého by se mi líbilo.
díky za odpověď, konvičky mám 2 a chci je navázat až na jaře kvůli světlu. Zatím přemýšlím co teplomilného a malého by se mi líbilo.
Vykvetlo na podzim koupené Oncidium. Je bez kořenů. Podzimní nákupy jsou velice riskantní neboť mnoho rostlin transportem přijde o kořeny a v listopadu už rostlina kořeny neudělá a musí se počkat na jaro. Přesto jsem neodolal a nechal rostlinu vykvést. Je to riskantní . Rostlina splnila očekávání. Je to teprve třetí hybridní oncidium které mám. Ostatní je příroda.
Přidám fotku pro Jurase, jsem od rana do 17 hod mimo domov a bojím se,aby nezaschly, nemám s tím zkušenosti vitrinu zatím nemám
Omlouvám se dělala jsem je v Picasu a nejde ni to zmenšit, Věra
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Věrko, v Picasu si fotky označ a klikni na obálku (odelat oštou) Z připravené zprávy je pak už jen uložíš do nějaké složky - fotky jsou již zmenšené.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Vykvetla mi Tolumnia (mini oncidium) se strašně dlouhým jménem. květní stvol vyrazil z původního květního stvolu.
Oncidium Wibour Wilma x Onc. Golden Sunset "Kaunai Beauty"
Oncidium Wibour Wilma x Onc. Golden Sunset "Kaunai Beauty"