Kde schanite cocochipsy?

V čem všem mohou být orchideje pěstovány?
Odpovědět
Danicka
Kontaktovat uživatele:

Kde schanite cocochipsy?

Příspěvek od Danicka »

Ahoj vsichni,
chtela bych se zeptat tech,kteri pestuji orchidky v cocochipsech,kam na ne chodi-jestli je kupuji z netu nebo na nejakych vystavach nebo ? Ja jsem premyslela objednat si je po netu,jenze ty penize za postovne-to bych toho musela vzit dost.Jakuku mela krasne zasazene orchidky v cocochipsech a myslim,ze se jim tam dost dari.Kdyz uz jsme u tech substratu,kde schanite raselinik? Ja muzu mit tak akorat mech a myslim,ze neni tak dobry jako raselinik.Vsude v odborne literature na fotkach je nvidet, ze ho pridavaji-to na nej chodite nekam do lesa ci kam? Diky
Katka
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde schanite cocochipsy?

Příspěvek od Katka »

Pokud máš možnost jít na burzu vPraze do Ládví - Živá exotika, tak tam, kokočipsy a někdy i sušený rašeliník mívají teraristické potřeby no a pak na výstavách orchidejí.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

V přiloženém souboru jsou kontakty na dodavatele chipsů, pemzy atd. http://www.orchidey.estranky.cz/
Přílohy
COCO.doc
(36 KiB) Staženo 1157 x
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Já je kupuju v potřebách pro teraristy. Občas je mají i v obi nebo Hornbachu lisované do takové cihly. Zdravím
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

Taky je mám z chovatelských potřeb, jsou dražší než na netu, ale neplatím poštovné. živý rašeliník mám z Ládví.
Zdenka píše:Já je kupuju v potřebách pro teraristy. Občas je mají i v obi nebo Hornbachu lisované do takové cihly. Zdravím
Danicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danicka »

Diky vsem za odpovedi,
ja se take pokusim zeptat u nas a uvidim.Zatim jsem holkam navrch dala mech,tak uvidime,ty cocochipsy,ale chci sehnat.Zavidim vam vsem,kdo jste z Prahy nebo okoli-ja to mam daleko,ridicak nemam...tak hezky den a at to kvete!
jakuku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakuku »

Já jsem měla cocochipsy od pana Kyselky doporučila mi ho Haki ještě mi jich pár zůstalo začala jsem to míchat s kůrou dohromady
tereza53

Příspěvek od tereza53 »

Já si myslim, že skutečně nemusíš jezdit daleko. Já je kupuji v chovatelských potřebách. Ještě se mě nestalo,aby je někde neměli. Pokud ho neseženeš, vyzkoušej nějaký e shop.
Danicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danicka »

Diky vsem za reakce a tip na ty chovatelske potreby.Tak uz je mam-sehnala jsem je u nas.Je to byleni 7l za 89Kc,uz jsem do nej zasadila jednoho dalsiho chcipajiciho falenacka-spolu s ost.slozkami.Tak jsem na ty chipsy zvedava.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Cocochipsy je potřeba před použitím vyprat. :!: Mohou být (a většinou jsou) zasolené. Pak se rychle spálí kořeny. Propírá se tak, že se namočí do větší nádoby, nechají se nejlépe do druhého dne, slijí a znovu, dokud není voda čistá, případně, kdo má konduktometr, tak si to změří. Návody na praní cocochipsů tu někde jsou, hodně se to probíralo.
Odpovědět