Brassavola nodosa

Brassavola, Cattleya, Encyclia, Epidendrum, Laelia, Rhyncholaelia, Sophronitis …
Odpovědět
bukdub

Brassavola nodosa

Příspěvek od bukdub »

Tahle krasavice si jen tak spokojene roste v Paname ve Stredni Americe. Ovsem ja mam malou rostlinku a intenzivne se snazim, aby se mi rozrostla. V Paname do substratu nic nedavaj, vsechno maji prichyceny na dreve, maj tam vzdusnou vlhkost, ze mate obcas pocit, ze jste vylezli ze sprchy. Rostla hojne hlavne na stomech na plazi.
Brassavola nodosa2.jpg
Návštěvník

Re: Brassavola nodosa

Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj. Mám tuhle krasavici od Ivana Ivánka. Je krásná, pěkně roste, ale ještě mi nekvetla, snad letos. Jinak jí mám v bytě a chci si sehnat ještě nějakého jiného zástupce tohoto rodu. :ugeek:
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Návštěvníku,
dalším relativně často pěstovaným druhem je Brassavola cucullata s překrásnými květy. Nevím ale o nikom, kdo by ji měl v nabídce. Takže jedině zkusit některou z blízkých zahraničních výstav.
Hezký den
Pavel
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Zkusím se zeptat v sobotu Luda...
návštěvník

Příspěvek od návštěvník »

Děkuji p. Hegerovi za dobrou radu. Chystám se na výstavu do Drážďan s Budějovickými členy orchidea klubu. Jinak se též chystám přestavovat malý rodinný domeček a přilepit k němu skleník...konečně ;) Tady na Šumavě to bude nádhera. Brassavola flagelaris je také nádherná. :ugeek:
Lenice

Příspěvek od Lenice »

Ahoj návštěvníku,
prosím o nějaké informace a jestli by bylo možné se přídat k Vám a jet s Budějovičákama na výstavu do Drážďan.
děkiji Lenka
návštěvníček

Příspěvek od návštěvníček »

ahoj Lenice. Tak jedna parta z Budějovic jede v pátek 27.3. ale ti mají plno, já jsem se máčknul do auta, které jede v neděli a pokud vím, tak tam jede pro nasmlouvané kytky, takže jsem rád, že vůbec jedu. :ugeek:
JanMazac

Brassavola nodosa

Příspěvek od JanMazac »

Mám dotaz ohledně této orchideje. Má ji již půl roku, je z Ekvádoru, ale nejde mi pěstovat. Nejprve začaly růst kořeny, poté se objevila nová pahlízka. Do té doby vše v pořádku. Jenže teď. Kořínky usychají, pahlízka neroste. Měl jsem ji na kůře, nyní již poloepifytně v květináči se směsí kůry a perlitu. Jinak je na jižním okně, teploty asi 22°C. Když byla na kůře, zálivka (ponoření do vody 1 za 14 dní, jinak rošení 1-2x za týden) nyní 1 za týden. Poradí někdo, nerad bych ji ztratil. ;)
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Já ji mám od podzimních drážďan na kůře na okně a nezměnilo se na ní vůbec nic. Jen trochu sesychá:-) .........uvidíme kdy se pohne. Podle fotek je to ale vyloženě kůrovej epifyt.
JanMazac

Příspěvek od JanMazac »

Taky jsem ji měl na kůře, uvidíme, pokud to bude takto horší, tak se tam vrátí :)
Odpovědět