Oncidium
Re: Oncidium
Já mám takto navázané Oncidium sphacelatum. Bohužel mi ještě nekvetlo a jsem z toho pěkně nešťastný
. Mělo by být chladnomilné a tak ho letním o sto šest, ale do květináče se ho bojím dát vzhledem k tomu, že má slabé kořínky a já bych ho určitě ulil... http://www.visoflora.com/images/origina ... r-1107.jpg
Já mám celkem čtyři Oncidia a všechny jsou vyvázané v květináčích mi prostě nerostly.Tak jsem je vyvázal a prospělo jim to .
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Minimoa, můžeš dát celkovou fotku ? Chtěla bych vidět jak jsou vyvázané. Díky
Zden několik fotek .Prosím omluvte kvalitu je to s bleskem a v Zimní zahradě mám pouze zatím žárovku a ta mění dost barvy.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
děkuji za fotky, takhle vyvázaná oncidka jsou moc pěkná ! Některá oncidka mi taky trochu trucují, jedno jsem musela vyndat z květináče,a protože jsem neměla připravený substrát, tak jsem ho nechala bez substrátu jen položený v novém plastovém květináči. Trochu jsem na něj zapomněla a ono se naprosto úžasně zmátořilo samo bez substrátu. Takže je pořád jen tak, jen rosím kořeny. 
Ještě se zeptám - ten kmen, to je co za strom ? Typ mám, ale radši si ho nechám pro sebe..
Ještě se zeptám - ten kmen, to je co za strom ? Typ mám, ale radši si ho nechám pro sebe..
Minimoa jak se o ten hybrid staráš, myslím teploty, letnění, mám taky hybrid už ani nevím barvu , protože od 2006 nekvetl,ale tak šíleně roste, že bych ho mohla vyvázat leda ke kládě, zacházím s ním jako s Cymbem, nechce třeba tepleji?
pafka píše:Minimoa jak se o ten hybrid staráš, myslím teploty, letnění, mám taky hybrid už ani nevím barvu , protože od 2006 nekvetl,ale tak šíleně roste, že bych ho mohla vyvázat leda ke kládě, zacházím s ním jako s Cymbem, nechce třeba tepleji?
Nijak zvlášť o hybrid nepečuji taky mi dva roky rostl jak blázen a nekvetl .Pak jeden rok jsem letnil a vykvetlo poprvé .Rok 2009 bylo doma poté ve skleníku a kvete zas . V tom skleníku květy vydrží mnohem déle .
EvaJ píše:děkuji za fotky, takhle vyvázaná oncidka jsou moc pěkná ! Některá oncidka mi taky trochu trucují, jedno jsem musela vyndat z květináče,a protože jsem neměla připravený substrát, tak jsem ho nechala bez substrátu jen položený v novém plastovém květináči. Trochu jsem na něj zapomněla a ono se naprosto úžasně zmátořilo samo bez substrátu. Takže je pořád jen tak, jen rosím kořeny.
Na základě mnoha dotazů do botanických zahrad u nás a v německu jsem nakonec zvolil akát. Ale je nutno uříznout zdravou a rostoucí větev. Pro bromelie bude problém ,že rostou málo vodorovně .Pro Bromelky budu zkoušet jabloně. Postupem budu budovat i záhony pro další doprovodnou vegetaci.