PP Slepeč

Byli jste na přírodních stanovištích a chcete se o svoje zážitky podělit? Chystáte se na cesty a sháníte informace?
Odpovědět
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

PP Slepeč

Příspěvek od olaw »

Další návštěva přírodní památky v okolí Benátek nad Jizerou. Zde rostou Cephalanthera damasonium, Cypripedium calceolus, Platanthera bifolia, Neottia nidus-avis a určitě ještě něco. Bohužel já jsem našel pouze tu okrotici
Přílohy
P5240116.JPG
P5130104.JPG
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: PP Slepeč

Příspěvek od olaw »

Dnes jsem se byl podívat v Kochánkách u Benátek nad Jizerou v PP Slepeč, jestli náhodou neobjevím střevičník pantoflíček. Bohužel nenašel jsem, tak jsem alespoň zkontroloval, jak na tom jsou okrotice bílé. Jsou docela v hojném počtu, tak je na co se dívat. Zatím jsou jen tak lehce narašené, ale stejně to bude fofr a počítám, že tak za 14 dní budou otevírat květy. Letos narůstá vše o trochu déle než loni, to jsem totiž už třináctého května fotil rozkvetlé okrotice a letos vypadají zatím takto:
ObrázekObrázekObrázek
Vlada R.

Příspěvek od Vlada R. »

Taky jsem hledal střevíčníka marně, ale pak na tabuli u cesty je fotografie toho místa, je dokonce ohrazené, a kupodivu ve vzrostlé smrčině, kde by jej člověk nehledal. Zato pár kruštíků jsem našel, a okrotic požehnaně.
carniflora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carniflora »

Vlada R. píše:Taky jsem hledal střevíčníka marně, ale pak na tabuli u cesty je fotografie toho místa, je dokonce ohrazené, a kupodivu ve vzrostlé smrčině, kde by jej člověk nehledal. Zato pár kruštíků jsem našel, a okrotic požehnaně.

fotka by nebyla? :-)
Já lokalitu procházel moc brzo , cca před 14 dny. A nenašel jsem nic.
Obrázek
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

A já se tam asi rozjedu podívat. Přeci jenom to mám pět kilometrů. 8-) 8-) 8-)
Vlada R.

Příspěvek od Vlada R. »

Fotil jsem jen okrotice, místy jich bylo dost. Ale tu ohrádku se střevíčníky jsem už nehledal, jen jsem viděl fotku na tabuli. Beztak už by byly dávno odkvetlé. A nenašel jsem ani vemeníky, které by tam rovněž měly být.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Taky jsem je tam neviděl. Ani hlístníky, který by tam měli také růst. Jen okrotice a kruštíky.
Odpovědět