Pleurothallis foto

Dracula, Masdevalia, Pleurothallis, Restrepia ...
Odpovědět
MilanP

Pleurothallis foto

Příspěvek od MilanP »

Dva příklady úžasné různosrodosti rodu Pleurothallis. Ten byl nedávno zcela poprávu taxonomicky rozdělen

První rostlina je středoamerický Pleurothallis tuerckheimii. Květy velikosti 2 cm, krásná fialová barva, listy délky 30 cm, takže v podstatě obr.

Druhá rostlina je brazilský Pleurothallis leptifolia. Sukulentní listy dosahují délky sotva 1 cm, na fotce jsou vidět i poupata žlutavých zvonečkovitých květů. Je to perfektní miniatura.
Přílohy
wilfried II.jpg
wilfried III.jpg
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Pleurothallis foto

Příspěvek od olaw »

Rozkvetl Pleurothallis obovata. Je to také miniaturní druh s né moc vzhlednými květy, ale zato intenzivně voňavými. Voní velmi sladce.
ObrázekObrázek
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Musím uznat,že oba druhy jsöu moc pěkné i když nemám doma ani jeden, ale třeba na ně dojde......pěstuje je moje kamarádka Rimma,tak kdyby se náhodou někdo rozhodl kousek oddělit, ráda ho pro ní koupím.
Díky Věra
Juras

Příspěvek od Juras »

Věra píše:Musím uznat,že oba druhy jsöu moc pěkné i když nemám doma ani jeden, ale třeba na ně dojde......pěstuje je moje kamarádka Rimma,tak kdyby se náhodou někdo rozhodl kousek oddělit, ráda ho pro ní koupím.
Díky Věra

Tento rod také prodává Zdeněk Ježek. Už jich mám od něho pár kousků.
pafka

Příspěvek od pafka »

Jsou to moc zajímavé rostlinky, chtějí hodně vlhka, jak se píše? Nebo jen některé z nich.
Všeobecně jsou malé orchidky nádherné, pár jich mám, ale na tuto si netroufám, kvůli vlhkosti, pěstuji v bytě.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Milane, Jardo, gratuluju, jsou všechny tři nádherné.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Já se jenom na toto vlákno přilepil. :lol: :lol: Pan Putz své rostliny dával na odiv už v roce 2008. Abych vám řekl pravdu, tak vůbec nevím, co s ním je. Stránky fuč, on už na fórech také není, tak doufám, že je vše vpořádku a je pouze silně zaneprázdněný.... :?: :?: :?: :D :D :D
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Další Pleurothallis, který jsem sice dnes koupil, ale kvetoucí. :lol: :lol: Je to takový prďola, ale krásný....
Pleurothallis fornicata
ObrázekObrázek
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

krásný prďola :o a ten, kdo drží stonek nedodržuje pitný režim. Má malý příjem tekutin :roll:
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

To jsem byl já. Beru tě za slovo, jdu se ožrat. :lol: :lol: :lol:
Jo, jinak podle čeho usuzuješ? Já si přijdu, že toho vychlastám, až to hezký není. A to jsem před tím myl nádobí a ruce jsem měl totálně rozmáčený. :lol: :lol: :lol:
Odpovědět