Masdevallia - foto
Masdevallia - foto
Zkoušel jsem si určit tuhle masdeválku, která mi ve skleníku občas kvete ale ještě jsem si na ní nikdy neudělal čas. Popis i obrázky sedí na Masdevallia bonplandii. Pojmenovaná podle francouzského botanika Bonplanda, který ji s Němcem Humboldtem sebral na dnešní
hranici Ekvádoru a Kolumbie. Velmi podobná je podstatně běžnější Masdevallia coriacea.
Kytka chce hrubší substrát, výraznější vysychací periodu než je běžně u masdevalií doporučováno.
hranici Ekvádoru a Kolumbie. Velmi podobná je podstatně běžnější Masdevallia coriacea.
Kytka chce hrubší substrát, výraznější vysychací periodu než je běžně u masdevalií doporučováno.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Masdevallia - foto
jako vždy, moc pěkná a zase je to pro mě něco nového. díky
Milane, můžete prosím dát fotku celé kytky i s měřítkem? Sice si dokážu představit, jak asi vypadá, ale jen tak pro přesnost...
Děkuji
T.
Děkuji
T.
Tommy: omlouvám se ale celý rostliny nefotím, každopádně listy mají 15-20 cm a jsou silně kožovité, ten zvonkovitý květ má v rozpětí cca 3,5 cm.
Stačí takto?
Milan
Stačí takto?
Milan
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Zatajuje nám totiž na čem rostliny pěstuje:-P
Karlos: Pěstuju v květináči, kytky z okruhu druhu coriacea (dneska Byrsella) chtěj propustnější substrát, víc světla a sucha. Takže pěstuju na obrubě skleníku 1 m nad ostatníma masdevaliema. A rostly by i v bytě.
M
M
Milane, bude mi to muset stačit...
Díky, T.
Díky, T.
Kvete mi další pruhatá masďoška Masdevallia (Reichantha) striatella. Více než 30 poupat. Více aktualizací na http://www.divnokytky.cz
MP
MP
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
ahoj Milane, jak dlouho vydrží kvést ? Abych to stihla vidět na vlastní oči 
Ahoj Milane,
je prosím ta Masdevalia stratella temperovaná? Moc se mi líbí, zkusím jestli ji Ludo nemá, měl teď hezkou žlutou a oranžovou na Živé exotice,ale než jsem se rozkoukala tak byli všechny pryč. Tak uvidím
je prosím ta Masdevalia stratella temperovaná? Moc se mi líbí, zkusím jestli ji Ludo nemá, měl teď hezkou žlutou a oranžovou na Živé exotice,ale než jsem se rozkoukala tak byli všechny pryč. Tak uvidím