Paphiopedilum

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
ian25

Paphiopedilum

Příspěvek od ian25 »

Chcel by som sa opytat, ci je lepsie orchidei pestovat v priehladnych kvetinacoch alebo to nema ziaden vplyv, co stranka to ina rada, dakujem, toto forum vyzera asi najserioznejsie ;)
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Paphiopedilum

Příspěvek od pavelheger »

V obecné rovině se předpokládá, že zelené kořeny orchidejí (tzn. nikoliv kořeny rodu paphiopedilum) jsou, stejně jako listy, schopny fotosyntézy. Lze pravděpodobně diskutovat o podílu příspěvku kořenů na celkové bilanci rostliny a nevím je-li vůbec možné na toto téma udělat nějakou seriózní studii. O něco se loni pokoušeli ve sklenících arboreta MZLU v Brně v rámci jedné diplomové práce, ale výsledek bohužel neznám.
Dle mého názoru je zde ale ještě jeden významný aspekt použití transparentních květináčů, a to: stálá vizuální kontrola stavu kořenů a substrátu. A to je hlavní důvod, proč téměř všechny orchideje, které v květináčích mám, mám v květináčích transparentních.
hezký den
Pavel
ian25

Příspěvek od ian25 »

pavelheger píše:V obecné rovině se předpokládá, že zelené kořeny orchidejí (tzn. nikoliv kořeny rodu paphiopedilum) jsou, stejně jako listy, schopny fotosyntézy. Lze pravděpodobně diskutovat o podílu příspěvku kořenů na celkové bilanci rostliny a nevím je-li vůbec možné na toto téma udělat nějakou seriózní studii. O něco se loni pokoušeli ve sklenících arboreta MZLU v Brně v rámci jedné diplomové práce, ale výsledek bohužel neznám.
Dle mého názoru je zde ale ještě jeden významný aspekt použití transparentních květináčů, a to: stálá vizuální kontrola stavu kořenů a substrátu. A to je hlavní důvod, proč téměř všechny orchideje, které v květináčích mám, mám v květináčích transparentních.
hezký den
Pavel

Dakujem
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Moje další kvetení
DSC03002.JPG
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Poprosím zkušené o identifikaci....Děkuji předem
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Pěknoučký,gratuluju. :P
janemi

Příspěvek od janemi »

Věra: nejsem zkušená, ale tipuji nějaký Charlesworthii hybrid. Jaké má růžice listy?
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

janemi, trefa do černého.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Děkuji za identifikaci. Dnes asi dostanu k narozeninám další střevíc.....
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Tak at ti dělá radost a brzy vykvete. :P
Odpovědět