Ono to C. denticulatum nikdo nenabízí a když je to z Anglie tak to levné není. Zkusím ještě vykomunikovat, jestli z té Ameriky by to nějak nedostali do Drážďan, abych nemusel čekat do května. Třeba se něco objeví do té doby jinde.
Mě spíše mrzí, že se prodávají takhle malé rostlinky. Autor by to měl podle mne dopěstovat tak, aby to mělo alespoň pahlízu 5cm, aby to nezkušenému vydrželo.
Autor nejlépe ví jak se k tomu chovat. Při těchto cenách už by ale za to chtěl tisíce

Když ale nějakou kytku chci tak na peníze moc nehledím, takže prodej i za tyto peníze se mu povedl

Jenom budu doufat aby to bylo to co jsem si objednal. Za několik roků to půjde těžko reklamovat.
Ta Cataseta se musí pěstovat jinak než ostatní orchideje.
Většinou se traduje, že na začátku růstu nového výhonu se zalévat nemá do doby než kořeny dosáhnou určité délky. Mě ale připadá, že všechny tyto rady platí pro ulité rostliny, které ztratily loňské kořeny, což je podle mne tak 90% rostlin. Já mám ověřeno, že když na začátku růstu zaliji rostlinu se zdravými loňskými kořeny tak se tato napije, vycucne vodu ze substrátu a nový výhon roste rychleji, lépe koření a pahlíza je na konci sezony o třetinu větší než při sušení. Když se ale zalije rostlina se shnilými kořeny tak zemina zůstane dlouho mokrá a novému výhonu uhnijí nové kořínky, které nedokáží vodu v nádobě zpracovat.
Trochu jsem ale překvapený, že ti odborníci co se tomuto rodu věnují si tohoto faktu nevšimli a ještě píší rady které nejsou úplně v pořádku. Nedovedu si totiž jinak vysvětlit, že u mne by se stejný druh choval jinak než u nich.
Aby rostlina na podzim nepřišla o kořeny tak je potřeba se snižující se teplotou snížit zálivku tak, aby to rostlinu donutilo shodit listy a pak je potřebné několikanásobně ještě zredukovat zálivku, protože Catasetum se stává bez listů sukulentem nebo co se týče odparu vody skoro kaktusem. Zimování spíše teplejší a velmi suché. Jak jsem napsal jinde, při zálivce se řídím jednoduchým pravidlem. Pokud jsou pahlízy scvrklé zaliji, pokud jsou napité nezalévám.
Tohle jsou moje zkušenosti s tímto rodem - dost odlišné od toho co se píše. Jsem ale nezkušený nováček, takže mé názory jsou omluvitelné