Phalaenopsis

Co se nevešlo do předcházejících kolonek a přece se to týká pěstování
Odpovědět
jana50

Phalaenopsis

Příspěvek od jana50 »

zdravím, dala jsem svůj dotaz do špatného téma, prosím o radu, viz foto, asi mu uhnívají, listy jsou vrásčité a kořeny šedé, poradíte prosím co s tím? děkuji
Přílohy
DSC_0033.JPG
DSC_0034.JPG
DSC_0035.JPG
Zdenka

Re: Phalaenopsis

Příspěvek od Zdenka »

Já bych rozhodně tu rostlinu zmladila. To znamená vysypat z květináče, odstranit ty spodní listy, co stejně už odcházejí, a uříznout spodní část kmínku se starými kořeny. Samozřejmě jí nechat dostatek těch funkčních, ale nad substrátem je jich dost. Do nového substrátu a měla by být v pohodě. Když se ty horní kořeny dostaetčně navlhčí, budou pružnější a půjdou stočit do květináče.
jana50

Příspěvek od jana50 »

děkuji za radu, přesadila jsem a zkusila nějak omladit, nechám to osudu :)
jana50

Příspěvek od jana50 »

ahoj,
dávám to do "svého" radícího vlákna, nevím jestli je to normální ale stonek mi začal červenat, asi už odkvétá protože květy vadnou, jestli neodkvétá a není to zčervenání normální tak co s ní prosím je :cry: děkuji

Obrázek
cheron

Příspěvek od cheron »

No proste odkvitá, no ... A za nejakú dobu pokvitne zase ;)
jana50

Příspěvek od jana50 »

ok, děkuji ;)
bonsai

Příspěvek od bonsai »

Zdenka píše:Já bych rozhodně tu rostlinu zmladila. To znamená vysypat z květináče, odstranit ty spodní listy, co stejně už odcházejí, a uříznout spodní část kmínku se starými kořeny. Samozřejmě jí nechat dostatek těch funkčních, ale nad substrátem je jich dost. Do nového substrátu a měla by být v pohodě. Když se ty horní kořeny dostaetčně navlhčí, budou pružnější a půjdou stočit do květináče.

Po takovém zásahu bych radil delší dobu počkat se zálivkou, než řezné rány dostatečně zaschnou, aby se do nich nedostala hniloba.
Odpovědět