Phalaenopsis
Phalaenopsis
zdravím, dala jsem svůj dotaz do špatného téma, prosím o radu, viz foto, asi mu uhnívají, listy jsou vrásčité a kořeny šedé, poradíte prosím co s tím? děkuji
Re: Phalaenopsis
Já bych rozhodně tu rostlinu zmladila. To znamená vysypat z květináče, odstranit ty spodní listy, co stejně už odcházejí, a uříznout spodní část kmínku se starými kořeny. Samozřejmě jí nechat dostatek těch funkčních, ale nad substrátem je jich dost. Do nového substrátu a měla by být v pohodě. Když se ty horní kořeny dostaetčně navlhčí, budou pružnější a půjdou stočit do květináče.
děkuji za radu, přesadila jsem a zkusila nějak omladit, nechám to osudu 
ahoj,
dávám to do "svého" radícího vlákna, nevím jestli je to normální ale stonek mi začal červenat, asi už odkvétá protože květy vadnou, jestli neodkvétá a není to zčervenání normální tak co s ní prosím je
děkuji

dávám to do "svého" radícího vlákna, nevím jestli je to normální ale stonek mi začal červenat, asi už odkvétá protože květy vadnou, jestli neodkvétá a není to zčervenání normální tak co s ní prosím je

No proste odkvitá, no ... A za nejakú dobu pokvitne zase 
Zdenka píše:Já bych rozhodně tu rostlinu zmladila. To znamená vysypat z květináče, odstranit ty spodní listy, co stejně už odcházejí, a uříznout spodní část kmínku se starými kořeny. Samozřejmě jí nechat dostatek těch funkčních, ale nad substrátem je jich dost. Do nového substrátu a měla by být v pohodě. Když se ty horní kořeny dostaetčně navlhčí, budou pružnější a půjdou stočit do květináče.
Po takovém zásahu bych radil delší dobu počkat se zálivkou, než řezné rány dostatečně zaschnou, aby se do nich nedostala hniloba.