Phragmipedium pearcei

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
Odpovědět
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Phragmipedium pearcei

Příspěvek od EvaJ »

dnes ráno rozkvetl první květ. Ještě má jedno poupě
Přílohy
100_2863.JPG
100_2856.JPG
100_2849.JPG
hanka2

Re: Phragmipedium pearcei

Příspěvek od hanka2 »

Jééžkovi oči,fantastické :shock: ,panečku to je nádhera :!: Evi prosím tě máš ho od malé rostliny nebo už dospělého zakoupeného?Mám taky,nedalo mi to jsem jimi úplně ohromena!Mám ho asi měsíc,ale je ještě malý z oddělku,zatím se mu daří.Je to longifolium var hancksianum,snad jsem to dobře napsala.Za jak dlouho ti začal kvést a jak se o něj staráš ty?Díky moc! :P
Lenice

Příspěvek od Lenice »

No tak to je nádherný kousek,moc krásný.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

hanka2 píše:Jééžkovi oči,fantastické :shock: ,panečku to je nádhera :!: Evi prosím tě máš ho od malé rostliny nebo už dospělého zakoupeného?Mám taky,nedalo mi to jsem jimi úplně ohromena!Mám ho asi měsíc,ale je ještě malý z oddělku,zatím se mu daří.Je to longifolium var hancksianum,snad jsem to dobře napsala.Za jak dlouho ti začal kvést a jak se o něj staráš ty?Díky moc! :P

Hani, mám ho už jako květuschopného, zakoupeného loni v září od Peru-flory. Tenhle můj chce trochu tepleji, mám ho celoročně doma, v květináči má smíchané lávové kousky s kokochipsy a kokosovou drtí a stojí v misce, kde má neustále cca 0,5 cm vody. Květní stvol se ukázal asi před 6 týdny a celou dobu jsem se jen bála, abych ho neulomila, neshodila nebo něco pdobného. Jsem na to expert. to tvoje phragmipedium je oproti mému obřík, chce temperované podmínky a ta láva by mu asi taky slušela. kvést by mělo na podzim, ale prý může kvést i v jinou dobu během roku. to jsem se dočetla na orchidspecies.com. Tak držím palce a podávej zprávy, jak ti roste.
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Ahoj Evi,taky jsem šmírovala a hledala kde se dalo než jsem si jej pořídila,dočetla jsem se v podstatě to samé ,co jsi mi napsala,děkuju za informace.Mám ho v listovce s trochou coco chipsů,dřevěného uhlí,polyšu.Určitě k němu přidám jak jsi mi poradila i tu lávu.Myslíš,že bych k němu mohla dát i pemzu když roste u břehů potoků mezi kameny?Trochu mi to vrtá v hlavě jestli by to bylo možné,co myslíš? :roll:
Ješte teda nevím jestli bych už mohla po měsíci začít hnojit?
To je otázek uff. A díky :P
Přílohy
P1010991.JPG
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

určitě můžeš dál i pemzu, některé orchideje mám jem v lávových kamenech a pemze bez dalšího substrátu a docela jsou spokojené. S hnojením ych ještě 14 dní počkala.
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

Evi,prostě nádhera!!Pro tyto vousáče mám slabost,at se daří
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Hezké ráno,při ranní zálivce jsem objevila u toho longifolia malinkou rostlinku,juchúúú :lol: .Pan Heger měl pravdu,že nemá smysl se jich bát,i když jsem obavy opravdu měla.Takže pro mě nekrásnější neděle tohoto měsíce. :P
Přílohy
P1010994.JPG
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Tak podávám hlášení po 3letech,Phrag.longifolium var.hancksianum pokvete :P
Přílohy
P2041985 – kopie.JPG
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

no supr,gratuluji a tesim se na kvet.
hanka2 píše:Tak podávám hlášení po 3letech,Phrag.longifolium var.hancksianum pokvete :P
Odpovědět