Výměna
Výměna
Dobrý den,
kdo by měl zájem mel bych na výměnu:
Dendrob. KINGIANUM keiky 7 ks
Dendrob. X. DELICATUM keiky 2 ks
Dendrob. X. NOBILE 5 ks - nevím, jedná se o křížení mého otce. Krásně kvete většími a barevnějšími květy než původní. Na rostlině bývá nezřídka i více než 70 květů.
DORITIS PLUCHERRIMA - budu ji rozsazovat tak půl květiny bude k výměně.
ZYGOPETALUM - pro zájemce jedna dospělá rostlina.
CYMBIDIUM - velké rostliny, těch bych vyměnil nejméně 6. Jedná se také o nějaké dřívější odolné rostliny, máme je od 90 let, kdy jsem je na jaře koupil z Havířovských rekultivací, poté co skleníky celou zimu nevytápěli. Jsou dost velké a místa není mnoho.
Prosím věnujte pozornost tomuto:
V cenách orchidejí se nevyznám. Přikládám fotografie jednotlivých květenství. Vím, že většina z vás jste odborníci a já orchideje pěstuji pro potěšení a nemám žádné ambice rostliny hromadit a pořizovat si top kusy. Vedle orchidejí žiji již 50 let a pouze se chci s rostlinkami těšit.
Uvítal bych nějaké obyčejné původní druhy do mé zimní zahrady. Pokud se z mé strany jedná o troufalost a já Vás popudil, napište mi a já Vám je zašlu jen tak pro radost.
Do 5. tohoto měsíce budu V ČR, vrátit bych se mohl 11.
Mějte se pěkně. S.
Vše je již vyměněno.
kdo by měl zájem mel bych na výměnu:
Dendrob. KINGIANUM keiky 7 ks
Dendrob. X. DELICATUM keiky 2 ks
Dendrob. X. NOBILE 5 ks - nevím, jedná se o křížení mého otce. Krásně kvete většími a barevnějšími květy než původní. Na rostlině bývá nezřídka i více než 70 květů.
DORITIS PLUCHERRIMA - budu ji rozsazovat tak půl květiny bude k výměně.
ZYGOPETALUM - pro zájemce jedna dospělá rostlina.
CYMBIDIUM - velké rostliny, těch bych vyměnil nejméně 6. Jedná se také o nějaké dřívější odolné rostliny, máme je od 90 let, kdy jsem je na jaře koupil z Havířovských rekultivací, poté co skleníky celou zimu nevytápěli. Jsou dost velké a místa není mnoho.
Prosím věnujte pozornost tomuto:
V cenách orchidejí se nevyznám. Přikládám fotografie jednotlivých květenství. Vím, že většina z vás jste odborníci a já orchideje pěstuji pro potěšení a nemám žádné ambice rostliny hromadit a pořizovat si top kusy. Vedle orchidejí žiji již 50 let a pouze se chci s rostlinkami těšit.
Uvítal bych nějaké obyčejné původní druhy do mé zimní zahrady. Pokud se z mé strany jedná o troufalost a já Vás popudil, napište mi a já Vám je zašlu jen tak pro radost.
Do 5. tohoto měsíce budu V ČR, vrátit bych se mohl 11.
Mějte se pěkně. S.
Vše je již vyměněno.
Naposledy upravil(a) smrkovjan dne stř 06. srp 2014 15:41:18, celkem upraveno 2 x.
Re: Výměna
Byla by možnost orchidejky i odkoupit?
LinaDee píše:Byla by možnost orchidejky i odkoupit?
Vše je již vyměněno.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju moc za nabídku, která se neodmítá to je jasný. Jen jestli budu mít co nabídnout. Pošlu sz.Safiricon píše:Tommy a Haki dík.
Pro oba, marcgravii mám v několika kusech, mám ji i u malých žabek, takže pokud budete chtít, určitě by se kousek na výměnu našel. Pro zdárný růst potřebuje být permanentně v vlhku..
Ještě k té Marcgravii vlhko zajistím ,možná byla chyba chladno. Měla jsem ji dole ve skleníku. Zkusím ji dát jinam .A máte ji v substrátu ? Vidím ji na fotu asi několikrát -to je neskutečný.
HAKI,
já ji pěstoval vždycky jen v teráriích s žabkami - tedy teploty bezpečně pokojové. Ŕízky jsem sázel do štěrkového dna ke stěně terária, pokryté plastovou síťovinou, vždycky se chytla a vrostla kořeny pod síťku. Její růst je obdobný jako u jiných malých lián kořenících kdekoli na stonku, jako je třeba Ficus pumila, jediný rozdíl je v daleko menší rychlosti růstu a v podstatně hustším habitu. Experimentoval jsem v terárkách s více drobnými liánkami, třeba s Monstera dubia, ale tyhle dvě - fikus a markgrávie - mi vyhovovaly nejvíc
.
T.
já ji pěstoval vždycky jen v teráriích s žabkami - tedy teploty bezpečně pokojové. Ŕízky jsem sázel do štěrkového dna ke stěně terária, pokryté plastovou síťovinou, vždycky se chytla a vrostla kořeny pod síťku. Její růst je obdobný jako u jiných malých lián kořenících kdekoli na stonku, jako je třeba Ficus pumila, jediný rozdíl je v daleko menší rychlosti růstu a v podstatně hustším habitu. Experimentoval jsem v terárkách s více drobnými liánkami, třeba s Monstera dubia, ale tyhle dvě - fikus a markgrávie - mi vyhovovaly nejvíc
T.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Jj Ficus pumila jsi mě tenkrát doporučil .To je držák , pravidelně je to na kosu. :)Zase to vytváří docela dobrý zelený pás. Ale je na stěně domu kde je určitě tepleji. No těším se na Marcgravii.
-
Safiricon
- Kontaktovat uživatele:
Já je mám v tera při pokojové teplotě, jak psal tommy, jen dno mám ještě na plastovém roštu a pod ním je stálá hladina vody, takže když rostliny prorostou mají kořeny vlastně přímo ve vodě, ale spolehlivě rostou i na stěně tera na korkovém pozadí, pokud je ale rostlina alespoń trošku zakořeněná v substrátu tak pak valí jako o život a lupeny jsou i dvakrát tak veliké.Bohužel jsem omezený výškou tera , takže se pak plazí kde se dá..když mají možnost růstu po stěně do výšky mají krásně pravidelné lupeny.tommy píše:HAKI,
já ji pěstoval vždycky jen v teráriích s žabkami - tedy teploty bezpečně pokojové. Ŕízky jsem sázel do štěrkového dna ke stěně terária, pokryté plastovou síťovinou, vždycky se chytla a vrostla kořeny pod síťku. Její růst je obdobný jako u jiných malých lián kořenících kdekoli na stonku, jako je třeba Ficus pumila, jediný rozdíl je v daleko menší rychlosti růstu a v podstatně hustším habitu. Experimentoval jsem v terárkách s více drobnými liánkami, třeba s Monstera dubia, ale tyhle dvě - fikus a markgrávie - mi vyhovovaly nejvíc.
T.
Dnes jsem Vám cvaknul ještě pár dalších druhů..odnože už jsem dnes připravil. Haki takže pokud nespěcháte z jara bych je poslal nebo je vezmu až budu mít cestu na Hradec.
-
Safiricon
- Kontaktovat uživatele:
tommy nejde mi odeslat soukromá zpráva. Nevím proč. mohu se zeptat odkud jste?
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju za možnost výměny fakt se budu těšit.Safiricon píše:
ale spolehlivě rostou i na stěně tera na korkovém pozadí, pokud je ale rostlina alespoń trošku zakořeněná v substrátu tak pak valí jako o život a lupeny jsou i dvakrát tak veliké.
Asi mám plnou schránku, zkusím to trochu promáznout - a pošlu SZ opačným směrem, třeba to ode mne projdeSafiricon píše:tommy nejde mi odeslat soukromá zpráva. Nevím proč. mohu se zeptat odkud jste?
HAKI, pěkná stěna
T.