Mám doma vysokou vzdušnou vlhkost, myslíte že bych ji mohla mít s obnaženými kořeny či v košíčku. Ten květináč mi trochu vadí. Mám nahaté všechny vandy, ascocentra atd... Když jsou náročnější, koupu je víc a obalím jim kořeny v usneoides. Děkuji.
Koupila jsem ji pod názvem tricolor. Nicméně pak jsem objevila, že existuje varieta suavis, která se mi rozhodně líbí víc. Tak jsem zvědavá, co z toho vykvete. Prodejce se vyjádřil, ze takovou varietu suavis nezná. Zvláštní, když je to profi pěstitel orchidejí.
Obávám se, že varieta suavis není moc jednoznačná. Druh je to v květu velmi variabilní. Je tedy dobré se zajímat, jaké květy konkrétní rostlina má. Suavis je, nebo bylo považováno jako platné jméno. Tedy i tricoloru přejmenovávali. Teď jsem se ale díval do registru. Momentálně platné jméno je tricolor, suavis je synonymum. Ve sbírkách jsou různě obě jména. Jedná se ale o stejný druh. Jednotlivé variety přesvědčivě popsány nejsou.
bukdub píše:Tak už ji mám doma několik měsíců. Okamžitě jsm ji sprostila květináče. Kořeny ven a už je doma první květní stvol, až vykvete dám ji sem.....
Dělá ji dobře letnění, v září snese i nižší noční teploty.