Cattleya skinneri
Cattleya skinneri
Chtěl bych se zeptat, pěstuje zde někdo tento druh a národní květinu Kostariky?
Našel jsem na netu základní informace, zkrátka co se dalo, ale nenašel jsem nic moc o tom, jak je světlomilná - jestli roste spíše v nižších patrech pralesa, či na okrajových světlinách, na březích toků, anebo ve vyšších patrech stromů? Vím jen, že je dosti vlhkomilná...dá se tedy z toho usuzovat na menší nároky na světelnou expozici ? Zdroj mi doporučil nejít s teplotou pod 12 st.C, což je vidět i na krásně zeleném mechu, který pěkně obrůstá celý špalík kolem kořenů.
Děkuji všem za další případné informace upřesňující kulturu.
Našel jsem na netu základní informace, zkrátka co se dalo, ale nenašel jsem nic moc o tom, jak je světlomilná - jestli roste spíše v nižších patrech pralesa, či na okrajových světlinách, na březích toků, anebo ve vyšších patrech stromů? Vím jen, že je dosti vlhkomilná...dá se tedy z toho usuzovat na menší nároky na světelnou expozici ? Zdroj mi doporučil nejít s teplotou pod 12 st.C, což je vidět i na krásně zeleném mechu, který pěkně obrůstá celý špalík kolem kořenů.
Děkuji všem za další případné informace upřesňující kulturu.
-
Natasha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cattleya skinneri
Cattleya skinneri. Kúpená v marci 2009. Pekne prirastali pahľuzy, ale zakvitla mi až teraz aj to iba na jednej pahľuze. Napriek tomu mám z nej samozrejme veľkú radosť
. Kvety sa začali otvárať dnes.
Je nádherná, gratuluji. Jak ji máš velkou? Myslím celkovou výšku a počet pahliz....
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Natasha, je krásná, gratuluji !
Také mi poprvé rozkvetla C. skinneri "Heiti Jacobs", FCC/AOS. Má jen dva květy, ale měla by dělat velmi početná květenství.
-
Natasha
- Kontaktovat uživatele:
Teta píše:Je nádherná, gratuluji. Jak ji máš velkou? Myslím celkovou výšku a počet pahliz....
Má 11 pahľúz. Najvyššia a súčasne aj kvitnúca meria 19 cm, listy 17 cm. Na 1 kvetnom výhonku má 4 kvety.
Radzak gratulujem.
Překrásná kytička, gratuluji!
Natasha píše:Teta píše:Je nádherná, gratuluji. Jak ji máš velkou? Myslím celkovou výšku a počet pahliz....
Má 11 pahľúz. Najvyššia a súčasne aj kvitnúca meria 19 cm, listy 17 cm. Na 1 kvetnom výhonku má 4 kvety.
Radzak gratulujem.
Díky, tak to už je pěkný kousek!!! Gratuluji!
-
Natasha
- Kontaktovat uživatele:
Opäť zakvitla. Vlani jej vyrástli 4 nové pahľuzy, ale kvitne iba na dvoch. Na jednej má 6 kvetov, na druhej, ktorá je trošičku ďalej od okna, má 2 kvety.