Paphiopedilum purpuratum
Paphiopedilum purpuratum
Dnešní fotky rostliny.Musím se přiznat,že jsem netušil jak fotky dopadnou,květ je tak tmavý a ,,bradavičky,, ještě tmavší.Aby byly opravdu dobře vidět,musel jsem moc přesvítit.Lépe to nesvedu.
Re: Paphiopedilum purpuratum
Krásný
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Zdenka píše:Krásný
jj, a jak je úžasně chlupatý
Ohromnej louda,ale už teď je to krasavec... 
Paphiopedilum purpuratum (Lindl.)Stein
Introduced by Knight , 1836
Sec.: Barbata
Hong Kong, Hainan Island China, N. Vietnam
Má rádo horké a vlhké léto,a chladné a vlhké zimy.
U mne rostlo v hot zóně,poté,co jsem objevil květ,tak dva měsíce na parapetu intermed.
Zároveň s květem vyrůstají tři nové růžice...
Díky všem za nakouknutí a komenty...
Introduced by Knight , 1836
Sec.: Barbata
Hong Kong, Hainan Island China, N. Vietnam
Má rádo horké a vlhké léto,a chladné a vlhké zimy.
U mne rostlo v hot zóně,poté,co jsem objevil květ,tak dva měsíce na parapetu intermed.
Zároveň s květem vyrůstají tři nové růžice...
Díky všem za nakouknutí a komenty...
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná kytka jen k tomu horkému létu-možná si teploty představuje každý jinak.Pro někoho je 28°C už strašný horko. Teploty přes 30°C nebudou moc vyhovující-nemá je ani v domovině.Tak ať se daří dál.
HAKI,ta oblast leží kolem dvacáté rovnoběžky,ještě pod obratníkem Raka.Tedy tropy, v létě horko,jako v huti...
A nepomůže tady ani argument o nadmořské výšce-tento střevičník roste od 100-2000 stop-tj. od 30-700m.n.m.
Důležitá je tam vlhkost vzduchu-( i při teplotách kolem 30 oC , které jsou tam v létě běžné-nota bene časté jsou i u nás,ne? )-je velmi vysoká.
A já jsem ho takhle pěstoval celé léto (a kus jara)...
Dvakrát denně pořádně propršet,a hlavně ho v době růstu NESUŠIT.Že jsem ho hnojil jenom homeopaticky je asi zbytečné dodávat...
(Je ovšem možné,že má totálně shnilé kořeny-to fakt nevím-nevidím na ně...
)
Rostlo ze substrátu,přestože to není rajče...
No,a zdá se,že ani květ nebude třeba ustřihnout , neboť nové růžice rostou,jako o závod,že...
Pokud máš nějaké jiné informace o tropickém podnebí,tak by mne to docela zajímalo...

A nepomůže tady ani argument o nadmořské výšce-tento střevičník roste od 100-2000 stop-tj. od 30-700m.n.m.
Důležitá je tam vlhkost vzduchu-( i při teplotách kolem 30 oC , které jsou tam v létě běžné-nota bene časté jsou i u nás,ne? )-je velmi vysoká.
A já jsem ho takhle pěstoval celé léto (a kus jara)...
(Je ovšem možné,že má totálně shnilé kořeny-to fakt nevím-nevidím na ně...
Rostlo ze substrátu,přestože to není rajče...
No,a zdá se,že ani květ nebude třeba ustřihnout , neboť nové růžice rostou,jako o závod,že...
Pokud máš nějaké jiné informace o tropickém podnebí,tak by mne to docela zajímalo...
Naposledy upravil(a) marťan dne sob 15. pro 2012 8:53:31, celkem upraveno 10 x.
Krásný kvetení, nezbývá mi nic jiného než gratulovat. Je vidět, že se mu opravdu daří.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Kyra píše:Krásný kvetení, nezbývá mi nic jiného než gratulovat. Je vidět, že se mu opravdu daří.
opisovala bych od Kyry, tak se jen přidávám s gratulací. Krásné kvetení !