Ludisia discolor
Ludisia discolor
Snad jsem ten název napsala slušně. Je krásná i když nekvete. Vůbec není náročná, během dvou let se neuvěřitelně rozrostla. Jak je dnes rozrostlá pošlu později, momentálně ji nemám v tomhle počítači. Ň
Re: Ludisia discolor
Před týdnem se mi podařila tato krasavice koupit, teď čekám až vykvete - má krásně nasazeno. Dočetla jsem se, že není nijak náročná, takže jak doufám, přežije moji "sparťanskou výchovu". 
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Pozor na světlo. vyžaduje stín, snadno se spálí.
Toto je ludisie, která se z jedné rostlinky rozrostla během dvou let úplně neskutečně. Jen odkvetla, vyrazily nové výhony a v zápětí opět kvetly. Mám ji moc ráda. Pak jsem ji musela ostříhat, protože jsem ji neuváženě zasadila do buclatýho květináče a už jsem ji nedostala ven. Tak několik obrázků. Taky jen ve vodě nasadila na květy.[/attachment]
nedopatřením se tam vloudilo zygopetalum.
Ludisia je nezmar my ji v rodině dědíme už po generace aniž jsme věděli co to je, já ji mám od babičky. Ve vodě i zakořeňuje, když má náladu 
Tak rostlinku mám novou, velikostně přesně jako na prvních fotografiích, jen čekám na květ. Moc se těším, až povyroste.
Ahojky,
prosím Ludisia kvete po celý rok ,nebo jen v určitou roční dobu,
já ji sehnala,ale zatím nekvete,
je trošku šišatá, ale mě to nevadí snad se to srovná
ale alespoň mi dělá nové sazeničky
A prosím nevíte jestli někdo levně neprodá sazeničku
prosím Ludisia kvete po celý rok ,nebo jen v určitou roční dobu,
já ji sehnala,ale zatím nekvete,
je trošku šišatá, ale mě to nevadí snad se to srovná
ale alespoň mi dělá nové sazeničky
A prosím nevíte jestli někdo levně neprodá sazeničku
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
z velkopěstíren a nahoněná hormóny kvete asi kdykoliv,normálně většinou v zimě od prosince do března(teda ,alespoň u mně jinak nikdy nekvetly)