Baptistonia
Baptistonia
Právě rozkvétá Baptistonia (Oncidium) sarcodes. Teplomilná orchidka pocházející z deštných pralesů jižní Brazílie.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Baptistonia
Gratuluji, je moc pěkná, jak jsou velké květy ?
2,2 cm na šířku a 2 cm na délku.
To je zajímavá kytička. Myslel jsem, že tenhle druh je větší.
Myslím, že bude docela variabilní i to vybarvení a velikost květů podle googlu je různé. Je fakt, že podle "orchidspecies "má být medium a ta moje je small.
Jééé, ta je pěkňoučká. Dneska se to tu konečně zase trochu rozjíždí. Včera tu přátelé teda chcíp pes. Teď už vím proč, všichni čekali, až se jim to pootevírá. 
Tomu by u mne bylo zima, ale je moc pěkné.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
radzak píše:Tomu by u mne bylo zima, ale je moc pěkné.
Radku, určitě nebylo. Romana pěstuje teplé kytky, tohle určitě patří mezi ty teplejší. Na studené nemá prostory.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Já ji moc neohřívám. Konečně prvně nakvétá. Několik výhonů mi v minulosti odešlo. Myslím, že jarním přehřátím. Patrně mladé výhony nesnesou vysoké teploty( víc jak 35°C).
S velikostí je to různé. Mám namontovanou, celkem malou. Viděl jsem ale několik v květináči. Některé už rozhodně miniatury nebyly. Umí asi narůst i dost.
S velikostí je to různé. Mám namontovanou, celkem malou. Viděl jsem ale několik v květináči. Některé už rozhodně miniatury nebyly. Umí asi narůst i dost.