Vlhkoměr
Vlhkoměr
Tak jsem si k svým miláčkům phalům pořídila vlhkoměr a jsem překvapená že ač se snažím nedosáhnu větší vhkosti 48-51%.Orchideje mám na vyšší vrstvě keramzitu, vodu dolévám aby byl mokrý, v blízkosti jsou i jiné kytky,okno východní ,jsme v rodinném domku a plastov. okna stále s mikroventilací.Dávala jsem i vlhký ručník na radiátor ale nechci aby mi zplesnivěl dům, tak snad jim to stačí nevím....
Eva
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vlhkoměr
záleží na tom co pěstujete za druhy. Faleňákům a mnoha dalším marketovým hybridům to stačí bohatě.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Zatím jenom phaly
díky za odpověď Eva
Pro automatické udržování vlhkosti v bytových prostorách mám koupen zásuvkový spínač zvlhčovače.
Měří stávající vlhkost a ve spojení se zvlhčovačem (mám objem nádoby 6 l) udržuje stálou vlhkost v rozmezí 1% (udávaná hodnota).
Kontakt:
http://www.hutermann.com/eshop/001/prod ... komer-th33
Zatím jsem spokojen a doporučuji. Podmínkou je ventilátor, aby k zvlhčení nedocházelo pouze místně.
Zvláště v zimním období, kdy je vzduch suchý (díky ÚT) je neocenitelným pomocníkem.
Měří stávající vlhkost a ve spojení se zvlhčovačem (mám objem nádoby 6 l) udržuje stálou vlhkost v rozmezí 1% (udávaná hodnota).
Kontakt:
http://www.hutermann.com/eshop/001/prod ... komer-th33
Zatím jsem spokojen a doporučuji. Podmínkou je ventilátor, aby k zvlhčení nedocházelo pouze místně.
Zvláště v zimním období, kdy je vzduch suchý (díky ÚT) je neocenitelným pomocníkem.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
VLADAS píše:Zatím jsem spokojen a doporučuji. Podmínkou je ventilátor, aby k zvlhčení nedocházelo pouze místně.
Přes zimní období netopím, jen v mrazech krátce ráno. Teplota je přes den 20, v noci méně až 15. Žádné technické opičárny kromě přisvětlování nepoužívám. Vyšší teploty jsou vhodné pro Phalaenopsis, který nepěstuji.