pavelheger píše:Přivezl jsem si Paph. rothschildianum (tentokráte snad už konečně pravé), malipoense a druryi.
Můžu se zeptat na Paph.druryi.Našla jsem že ji vlastníš,někde jsem četla že to je "mrcha" Je z jižní Indie 1.500-1.600m.Pokles zimní v přírodě pro indukci až k 11°C-třeba to u uměle pěstovaných není až tak nutné a bude stačit pokles k 13°C. Líbí se mě a chtěla bych se tě zeptat jak ti roste.Paph. by měl mít delší rhizom a rostlina je náchylnější k hnilobě.Proto se hluboký puclák snad nedoporučuje,lepší je plochá miska.Lépe vysychá.Možná to jde obelhat vhodným substrátem. Kytička je to moc pěkná-už ji máš 1 rok.Kvetla už?Děkuju jsi zkušenější tak proto se tě ptám a taky si ještě vytypovávám koupi. Děkuju.
Haki, mám rovněž mladou rostlinu, v současnosti průměr růžice 20cm. Oproti ostatním střevícům si dovolím tvrdit, že roste opravdu dobře. Podle http://www.slipperorchids.info/paphdata ... index.html je ještě pod dolní hranicí květuschopnosti, takže teploty pro indukci kvetení neřeším. Zasazený je v běžném substrátu (rašeliník, cocochips, kůra, polystyren), v 9 cm květináčku. Hezký den Pavel
radzak píše:V přírodě roste na plném slunci. Chce opravdu hodně světla jinak nekvete.
Mám udaj pouze v jednotce footcandles .Jeden footcandles je 10,764 luxů . 2500 - 3500footcandles pak tedy 26910-37674luxů to je asi potřeba ke květuschopnosti ,třeba by to šlo .Neumím to přesně posoudit.
radzak píše:V přírodě roste na plném slunci. Chce opravdu hodně světla jinak nekvete.
Mám udaj pouze v jednotce footcandles .Jeden footcandles je 10,764 luxů . 2500 - 3500footcandles pak tedy 26910-37674luxů to je asi potřeba ke květuschopnosti ,třeba by to šlo .Neumím to přesně posoudit.
Orientačně to jsou nároky jako mají katleje.
Naposledy upravil(a) radzak dne sob 05. úno 2011 18:29:21, celkem upraveno 1 x.
HAKI píše:...Nevzpomeneš si od koho pafíčko bylo? Nemusíš to nějak hledat jen kdybys to náhodou věděl .
Tak to vím náhodou docela přesně. V tomhle mám celkem pořádek (tedy až na pár vyjímek). Od Karla Zinterhofa http://www.zinterhof-orchideen.at/ za 14.2E Hezký den Pavel