Vanda suavis
Vanda suavis
Velice vděčná Vanda sice dosti vzrůstnější ale kvete cca 3x ročně a v létě většinou dvěma květnými výhony naráz. Teď v zimě jen jedním.
Re: Vanda suavis
Je moc pěkná, gratuluji.
No,jo,krásná.
Chtěla jsem se zeptat jestli jsou ještě nějaké malé velikosti Vand,teda kromě cristaty tu už mám.Zatím jsem po tom nepátrala..
Chtěla jsem se zeptat jestli jsou ještě nějaké malé velikosti Vand,teda kromě cristaty tu už mám.Zatím jsem po tom nepátrala..
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Tak tmavou jsem ještě neviděl. Je vůbec čistá?
Fotku mi posuzovali v botanické a řekli, že to suavis je. Ono také záleží kdy je to foceno a jak, teď je stále pod mrakem. Ještě přidávám jednu fotku z léta, tam tak tmavá není.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl je to značný. Obvykle mívá zadní stranu petalů čistě bílou. Tady ne tolik. Tak tomu musíme věřit.
Já mám tuhlem . Také teď kvete, tohle není aktuální fotka. Rozdíly při jiném světle jsou také.
Já mám tuhlem . Také teď kvete, tohle není aktuální fotka. Rozdíly při jiném světle jsou také.
Podle botanika je V. suavis samostatný druh a ne jen varieta V. tricolor jak se prý tvrdí. Já mám V. tricolor takovouto. Nemám naprosto důvod nevěřit člověku, který se orchidejemi zabývá profesí a po celý život. Myslím, že ví o čem mluví.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
No tak teď v tom mám zmatek Kytička je pěkná a ještě na každý fotce vypadá jinak.
Když to bylo určeno jak Vanda suavis,člověkem který se s tím zabývá -tak asi věřit.Škoda že nejsou nějaký testy na určování -levnější proveditelnosti
HAKI, nějak si to asi pletete. Suavis jak píšu není tricolor a tricolor květem variuje barevně. Stačí mrknout na net. Někdy dokonce rozhoduje stáří foceného květu. I tehdy se může barva lišit. Myslím, že tento květ již dloho kvetl a pobledl v pysku.Bohužel mi tak dva roky nepokvete, protože byla okolo 160cm a odešla. Pokračuje ale její nový výhon. Kvete však většinou od výšky 30cm a výše.
Naposledy upravil(a) Míra dne sob 25. pro 2010 17:24:16, celkem upraveno 1 x.