Paphiopedillum Maudiae

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
vera pokorna

Paphiopedillum Maudiae

Příspěvek od vera pokorna »

Dobrý den,
posílám fotku mého nakvétajícího Paph. Maudie-dvojčete. ještě se mi to nikdy nestalo, aby u Maudie takhle na jednom stvolu byla dvě poupata.
Sice kvete ochotně a někdy i 2x do roka, ale tohle jsem ještě neviděla. jsem ale začátečník, tak si ráda přečtu vaše zkušenosti :)
Přílohy
dvojče.jpg
hanka2

Re: Paphiopedillum Maudie

Příspěvek od hanka2 »

To bude nádhery až vykvetou,těším se! :P
Danicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danicka »

Ahoj,ja jsem loni dala sve neteri tento strevic a mel take u sebe male dvojce,ale nedokvetlo.Ted ho ma opet a prvni uz kvete,tak uvidime,ale to druhe asi zase nedojde-prijde mi,ze se vubec nedotvari dal.Je mi to zahadou proc,kdyz u ost. strevicu treba mych ruzovych se utvori 3 poup a vsechny bez problemu kvetou.Nejlepsi odpoved da jiste Paphio.Jo a kdyz uz jsme u tech strevicu,tak mam na nich takove rezave fleky.Co je to?
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Jeden z rodičů P. Maudiae- P. callosum má v dobrých podmínkách často 2 květy. Druhý rodič- P. lawrenceanum jsem ještě dvoukvětý neviděl. Růžové delenatii kvete často 2 někdy i 3 květy.
vera pokorna

Příspěvek od vera pokorna »

Aha!! Díky za odpověď :) Jsem zvědavá, jestli kytka dotáhne oba, pokud ano, pošlu foto.
Nyní mi kvete Paph. King Arthur na dvou stvolech najednou - též poprvé, vždy kvetl jen na jednom a myslím, že se mu pomohlo venčením přes léto a na jaře nasypáním suchého kravince do substrátu - někdo to tady na fóru radil. Nebo to bude Biplantolem - od jara s ním hnojím.
Nevím. Každopádně všechny moje střevíce jsou letos v abnormálně dobré formě - uvidíme, co udělá zima.
bersekr

Příspěvek od bersekr »

paphiopedilum maudiae green sa pomaly otvara, tak snad to dotiahne do zdarneho konca
Přílohy
DSC08627.jpg
Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

vypadá dobře, tak držím palce, ať pěkně rozkvete.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Paphio píše:Jeden z rodičů P. Maudiae- P. callosum má v dobrých podmínkách často 2 květy. Druhý rodič- P. lawrenceanum jsem ještě dvoukvětý neviděl. Růžové delenatii kvete často 2 někdy i 3 květy.

Ještě bych doplnil, že rostlina musí být v dobré kondici, když nasadila dva květy.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
bersekr

Příspěvek od bersekr »

Pridavam foto rozkvitnuteho pafka
Přílohy
web2.jpg
web3.jpg
web4.jpg
Naposledy upravil(a) bersekr dne pát 28. zář 2012 19:55:34, celkem upraveno 2 x.
Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
evulka

Příspěvek od evulka »

Je překrásný :)
Odpovědět