Lepanthes telipogoniflora
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lepanthes telipogoniflora
HAKI, přidávám se ke gratulantům. Moc pěkné kvetení.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Vážně dost dobré paraboly.
Pěkná kytka a šikovná pěstitelka
.
T.
T.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
No- tak děkuju ještě jednou.
K tomu tvaru květu-je zvláštní,to je pravda.Zajímalo by mě ,který opylovač je zlákáván tímto pidi kvítkem.
K pěstování.Strašně věřím ,že kytka jakous setrvačností může prosperovat i v nevhodných podmínkách(nesmí být úplně šílené)i dva roky.Pak teprve pěstuji já. Tento druh u mě přežil už jednu zimu. Jestli přežije další –začnu trochu věřit,že to půjde.Současně se ji daří –protože už není vedro neotravuje ji tak sluníčko a má stálou vyšší vlhkost než v létě.To je pro ni fajn myslím.Občas v létě poupě uschlo-nevyvinulo se. Teď všechny poupátka vypadají že vykvetou.
K tomu tvaru květu-je zvláštní,to je pravda.Zajímalo by mě ,který opylovač je zlákáván tímto pidi kvítkem.
K pěstování.Strašně věřím ,že kytka jakous setrvačností může prosperovat i v nevhodných podmínkách(nesmí být úplně šílené)i dva roky.Pak teprve pěstuji já. Tento druh u mě přežil už jednu zimu. Jestli přežije další –začnu trochu věřit,že to půjde.Současně se ji daří –protože už není vedro neotravuje ji tak sluníčko a má stálou vyšší vlhkost než v létě.To je pro ni fajn myslím.Občas v létě poupě uschlo-nevyvinulo se. Teď všechny poupátka vypadají že vykvetou.
HAKI, tohle možná platí pro velká cymbidia, ale u těchhle prcků asi ne. Dva roky u tebe, to je už jen a jen tvoje...HAKI píše:Strašně věřím ,že kytka jakous setrvačností může prosperovat i v nevhodných podmínkách(nesmí být úplně šílené)i dva roky.Pak teprve pěstuji já.
T.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Marta 1
Posílám ti současný stav Lepanthesu .Ani nevím kolikrát dokáže kvést ze stále aktivních květních stvolíků. Některé už odešly-uschly .S novými listy jdou nové květní základy .Lepanthes telipogoniflora nemá rád moc sluníčka mám ho v rohu zz a docela by mne zajímalo jak je to s tou vlhkostí podle M.Vagnera nejméně 70% a pěstuje ve skleníku takto- http://www.mvorchideje.cz/WEB_FOTKY/lepanthes_telipogoniflora039.JPG-zvláštní proč až takto ve skleníku
U mě vlhkost kolísá 50--90%.Mech rosím až když je suchý.Je to pidi pidi .....pidi ale ten květ ten je 
Posílám ti současný stav Lepanthesu .Ani nevím kolikrát dokáže kvést ze stále aktivních květních stvolíků. Některé už odešly-uschly .S novými listy jdou nové květní základy .Lepanthes telipogoniflora nemá rád moc sluníčka mám ho v rohu zz a docela by mne zajímalo jak je to s tou vlhkostí podle M.Vagnera nejméně 70% a pěstuje ve skleníku takto- http://www.mvorchideje.cz/WEB_FOTKY/lepanthes_telipogoniflora039.JPG-zvláštní proč až takto ve skleníku
Hani,moc děkuji,asi ho zkusím..
Taky opět rozkvetl.... není to ale moje zásluha, na jaře jsem ho koupila se stvolíky.... bohužel najednou mi kvetou maximálně 2 květy, i když stvolů má mnohem více....
hlavně aby mi vydržel....
Moc se mi líbí, ale netroufám si na něj.
No to jsme na tom stejně.