Právě kvete 2

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Odpovědět
Míra
Kontaktovat uživatele:

Re: Právě kvete 2

Příspěvek od Míra »

Jedna z rozměrově malých ale bohatě kvetoucích Potinar.
Přílohy
Potinara Little Toshie Yelow Rose.jpg
Pot. Little Toshie Yelow Rose.jpg
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Radku, moc pěkně ti to kvete ! Gratuluji !
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

radzak píše:Také rozkvetla Barkeria scandens. Má drobnější tmavě fialové květy s neuvěřitelnou trvanlivostí. Sympatické na téhle barkerii je, že nemá tak šplhavý růst, jako některé její příbuzné. Pochází ze středních poloh Mexika a vyžaduje temperované podmínky s dostatkem slunce. V době klidu shazuje listy.

Je prostě super ;) Měl bych prosbičku ohledně pěstování, mám doma B. lindleyanu a zlobí mě, mám jí už asi pět let a květy nikde :( V létě jí mám na světlém místě venku ve foliovníku, v zimě jsem zkoušel teplo, zimu a květy nikde, pochvička vždycky zaschne. Zkoušel jsem v zimě sušit, letos jsem normálně zaléval a ta potvora se rozhodla mě trápit. Co myslíte, že dělám špatně, co byste doporučil abych jí přivedl ke květu, rostlinka jinak vypadá velmi dobře, listy lehce červené, výhonek je rok od roku větší a tlustší, tak nevim jak na ní :roll:
Danicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danicka »

Krasna holka-libi se mi ten barevny cumacek ;) .Mne ta modrofialova Asca vykvetla prvnim kvitkem-trvalo ji to tedy neco pres 2 mes.Zatim ma 5cm a je spis do seda.Doufam,ze se zvetsi a se barvi do fialovomodra.Celkem bude mit 5 kvetu.Ten druhy vyhon zaschnul,ale doufam,ze i tech pet nebude tak moc malickych,no letni kveteni je neco jineho.I tak mam radost,ze se ji u me libi.
pavla

Příspěvek od pavla »

Míra píše:Jedna z rozměrově malých ale bohatě kvetoucích Potinar.

Ta nemá chybu :o
Přílohy
prosinec2010 003.jpg
tommy

Příspěvek od tommy »

radzak píše:A ještě přidám Dendrobium lawesii. Už jsem ho sem dával, ale teď je krásně rozkvetlé a má neuvěřitelnou trvanlivost a stále znovu nakvétá.
Krásná kytka, i ty předchozí. Kromě toho ještě obdivuju schopnost udržet ve skleníku pořádek, ta mi bohužel chybí... :oops: .
T.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

orchidejky píše:
radzak píše:Také rozkvetla Barkeria scandens. Má drobnější tmavě fialové květy s neuvěřitelnou trvanlivostí. Sympatické na téhle barkerii je, že nemá tak šplhavý růst, jako některé její příbuzné. Pochází ze středních poloh Mexika a vyžaduje temperované podmínky s dostatkem slunce. V době klidu shazuje listy.

Je prostě super ;) Měl bych prosbičku ohledně pěstování, mám doma B. lindleyanu a zlobí mě, mám jí už asi pět let a květy nikde :( V létě jí mám na světlém místě venku ve foliovníku, v zimě jsem zkoušel teplo, zimu a květy nikde, pochvička vždycky zaschne. Zkoušel jsem v zimě sušit, letos jsem normálně zaléval a ta potvora se rozhodla mě trápit. Co myslíte, že dělám špatně, co byste doporučil abych jí přivedl ke květu, rostlinka jinak vypadá velmi dobře, listy lehce červené, výhonek je rok od roku větší a tlustší, tak nevim jak na ní :roll:

Lindleyanu mám krátce a zatím nekvetla. Pochází z dost vysokých poloh, tak jestli nebude chtít výraznější klidové období. Pravda je, že některé barkerie jsou potvory. Mám tu nějaký import, co ještě nikomu z předchozích pěstitelů nekvetl, tak pokud se zadaří podám informace jak na ně. B. scandens je dost tolerantní druh se kterým nejsou problémy.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
petr turecky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr turecky »

tommy píše:
radzak píše:A ještě přidám Dendrobium lawesii. Už jsem ho sem dával, ale teď je krásně rozkvetlé a má neuvěřitelnou trvanlivost a stále znovu nakvétá.
Krásná kytka, i ty předchozí. Kromě toho ještě obdivuju schopnost udržet ve skleníku pořádek, ta mi bohužel chybí... :oops: .
T.

hmm... to není pořádek, tam spíš chybí ještě tak 150 orchidejí...
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Radku, špica, všechny
Mirku, má tahle krásnka konkrétní jméno?
nina

Příspěvek od nina »

Nojo, všechno je to krása, barvy nádherně svěží. :P
Odpovědět