Kaktusy

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
Zdenka

Re: Kaktusy

Příspěvek od Zdenka »

Je moc krásné. Když vidím na Aukru, kolik existuje barevných kultivarů, jen žasnu.
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Je to hezký kvítek i rostlina
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Překrásné. Také jsem už po nich pokukovala. Jak stará je rostlina?
hozovka

Příspěvek od hozovka »

Děkuji za pochvaly, rostlinu mám už dlouho, nevím přesně, ale kolem 10 let už mít bude :)
petr turecky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr turecky »

Tady na tomto fóru jsou kakty samozřejmě dopňkové téma, nikdo moc neřeší, co přesně a z kterého naleziště ten který kakt je, u kaktusářů jsou zase doplňkové téma jako doprovodné rostliny - např. orchideje :)
dokonce se tam dá nalézt občas i nějaká ta rupicola, třeba tady dole na té stránce:
http://kkplzen.eu/index.php/forum/5-Kak ... 5&start=30

kaktusáři neřeší druhová jména, ale přesná místa nalezišt, např. viz. diskuse nad rebuciemi.
http://kkplzen.eu/index.php/forum/5-Kak ... diolobivia

Kaktusáři a orchideáři, toť jiný vesmír...
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

No vida a stačí kelímek od pomazánkového másla a pár kamínků
hanafaranova

Příspěvek od hanafaranova »

zrovna mi kvetou notokaktusy, taky paráda, ale nevím dopředu, jestli se mi podaří vložit foto.
tommy

Příspěvek od tommy »

Kvete pár kaktusů, pozůstatek mladického zápalu pro tuto skupinu rostlin. Nejdřív několik zástupců rodu Gymnocalycium (= "s holou trubkou"), v Jižní Americe se vyskytujících kaktusů. První je nesmírně variabilní G. gibbosum, jedno z mála samosprašných "gymen". Pak G. horridispinum, demonstrující architekturu poupěte a tu pověstnou holou trubku (na květech gymen není ani památka po jakýchkoli vlasech, chlupech nebo trnech, na rozdíl od mnoha jiných kaktusů); ve výsevu byly červenotrné a žlutotrné rostliny, vybral jsem si po dvou od každé barvy, dnes jsou všechny (tři, co zbyly :mrgreen: ) úplně stejné. Pak citrónově žluté G. hybopleurum (většina gymen je bělokvětých) a konečně G. spegazzini - chyba, je to G. riojense, opět demonstrující stavbu poupěte ze dvou různých úhlů.
Přílohy
Gymnocalycium gibbosum.jpg
Gymnocalycium horridispinum.jpg
Gymnocalycium hybopleurum.jpg
Gymnocalycium spegazzini.jpg
Gymnocalycium spegazzini_a.jpg
Naposledy upravil(a) tommy dne pát 07. čer 2013 20:06:48, celkem upraveno 1 x.
tommy

Příspěvek od tommy »

Pak tu je směs dalších jihoamerických, např. Aylostera heliosa var. condorensis, "chudá příbuzná" famózní nominotypické A. heliosa, jejíž nález udělal před mnoha lety z Waltera Rausche hvězdu kaktusového nebe (ne že by do té doby hvězdou nebyl). Tahle pochází z Condor Pas a mají ji rády svilušky... Pak dva notokaktusy, žlutokvětý N. apricus a fialovokvětý (opět nezvyklá barva mezi žlutými noťáky) N. uebelmannianus - na nich je vidět, že u mnoha kaktusů je na květech různých chlupů požehnaně.
Přílohy
Aylostera heliosa var. condorensis.jpg
Notocactus apricus.jpg
Notocactus uebelmannianus_a.jpg
tommy

Příspěvek od tommy »

Končím třemi mamiláriemi a jednou neolojdií. První mailárku mám přes třicet let, přežila moje různá stěhování, na čas byla u kamaráda a teď je třetím rokem zase "doma". Když jsem malinký semenáč kupoval, měl jen polní číslo (JE 381 nebo 382, to už si nepamatuji), jméno jsem nikdy nezjistil. Druhá je taky bezejmenná, třetí jméno má, ale nechce se mi ho hledat a jmenovka je vrostlá do květináče a nejde vydolovat. Neolloydia grandiflora má tendenci se trochu vytahovat, ale je to tak i v přírodě a tak se s tím smířím http://pics.davesgarden.com/pics/2007/06/12/Xenomorf/9e9dd5.jpg.
T.
Přílohy
Mammillaria JE 381.jpg
Mammillaria sp..jpg
Mammillaria sp.1.jpg
Neolloydia grandiflora.jpg
Odpovědět