Právě kvete

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Zamčeno
wiolan

Re: Právě kvete

Příspěvek od wiolan »

Nadik - taky mám takový, mám v ní masdevallii. Koupila jsem ho od paní, která dělá keramiku a právě tyhle květináče. Předpokládám, že se to dělá ještě před vypálením. Ta paní květináče prodává, můžu poskytnout kontakt, když bude zájem ;)
Přeji hezký den, Věra

www.orchideje.freepage.cz
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Wiolan,
ta Habenaria medusa je naprosto skvostná. Začíná mě mrzet, že jsem si ji na jaře v Drážďanech nekoupil.
Hezký den
Pavel
Nadik

Příspěvek od Nadik »

Já si hned říkala, že sériová výroba to nebude :-) kontakt bych ráda uvítala (možno SZ)
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Wiolan, ještě že děláš pravidelné reportáže, tiše závidím tu možnost tam pravidelně být. Je tam hezky vidět, že neřeší oddělování dceřiných rostlin od vand, nechají je růst hezky spolu. A ta habenaria je opravdu úžasná.
wiolan

Příspěvek od wiolan »

Pavle to jste mi udělal radost, odkazy prostuduju a pak už zbývá jen Habenarii sehnat. Děkuju

Katko, máš pravdu, jsem tam pravidelně, cca každé 2-3 měsíce a pokaždé tam objevím něco nového. Obávám se, že ještě tak rok a zaevidují si mě do sbírky. :lol:
Ty Vandy jsou opravdu skvostné, ale jsou to už opravdu rostliny velké jako autobus ;)
Přeji hezký den, Věra

www.orchideje.freepage.cz
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

No, než mě ta moje vystěhuje z bytu, to si počkám, ale fakt mě mrzí, že to mám do Liberce a do Teplic tak z ruky. Tak aspoň Brno, to je hodina po dálnici.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

pavelheger píše:Wiolan,
ta Habenaria medusa je naprosto skvostná. Začíná mě mrzet, že jsem si ji na jaře v Drážďanech nekoupil.
Hezký den
Pavel

Wiolan, souhlasím s Pavlem, je úžasná. V některé z nabídek na Drážďany jsem ji viděla, budu to muset znovu projít. Děkuji (doufám i za ostatní) za fotky z botaniké, jsou moc hezké. Delší dobu se tam chystám, naposledy jsem tam byla jako malá holka, tak alespoň takto vidíme, co krásného tam kvete.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

ivag píše:Hanko2 - nebude to vědět Evička, ta u mě byla, právě to nafotila a řekla, že je tu plno lidiček, kteří se pokusí rozluštit název.. :D

Tak kytičku určil kamarád orchidejář, který bohužel na fórum nechodí. Je to dendrobium delacourii. A je po záhadě :o . Každopádně je moc pěkná, je to až s podivem, jak krásně tvarovaný má květ. Je to malá rostlina, určitě se jí bude líbit ve vitríně, ale pozor, přes zimu potřebuje suchou pauzu.
MilanP

Příspěvek od MilanP »

EvaJ: to delacourii je hodně sezónní (potřebuje výraznou suchou periodu), pozor na to. Neřek bych, že je to vhodná kytka do vitriny.
Nadik

Příspěvek od Nadik »

MilanP píše:EvaJ: to delacourii je hodně sezónní (potřebuje výraznou suchou periodu), pozor na to. Neřek bych, že je to vhodná kytka do vitriny.

Dobrý den Milane...a kam je vhodná ?
Zamčeno