Catasetum denticulatum
Re: Catasetum denticulatum
Včera jsem to fotil už navečer po té bouřce a ve skleníku. Dnes jsem vytáhl ven, bylo sice zataženo, ale šlo to. Je to víc do růžová.
Je moc pěkné
hezké...
Je to docela veliká rostlina a ne nějaká blecha. Radši bych si připlatil než se párat s výsevy 
Tak poupata na C. denticulatum pokročila a už něco prozrazují. Připadá mi, že pysk bude asi v barvě růžové, červené, hnědé? Květ asi klasický tečkovaný, podobné barvy. Stejně to bude veliké překvápko. Poupata se zvětšují a jsou stále naducanější. Kdy vykvete-těžko říct.
Bude to hodně podobné, i když se to u vás opravdu vyvíjí rychleji. Jsem docela sušič, tak asi budu muset přidat na zálivce.
Já mám v ZZ letos pořád vedro, což mu asi vyhovuje. Pochází prý z výšky 100-300m.n.m. Myslím, že ale máte poupata větší. Hlavně že nám vykvetou už letos a uvidíme co máme zač. Květy ale budou určitě krásné 
První poupata začínají pukat. Brzy to bude jasné 
Tak to je super! V té poslední fázi, když něco kvete poprvé, je člověk nejvíce nedočkavý. Některé druhy jsem takhle chodil obhlížet i několikráte za hodinu. Něco rozkvete naráz a jiné se postupně otevírá i několik dní.
Mě se ta poupata úplně zakulatila, že vypadají jako nafouklé vzduchem. Vy jste měla na snímku takové podlouhlejší. Možná budeme mít každý jiné tvarově a nikoli barevně. Možná je to ale způsobeno pouze rozdílnou intenzitou oslunění.
Elsner ho možná měla chladněji než Vy, proto mám pomalejší
Spíše ho ale přibrzdilo přesazování a poškození kořenů při vyndavání rašeliníku.
Těch několik dní už vydržím
Otázek je možné si klást spoustu.
Každopádně ať je jakékoliv, určitě je to atraktivní druh z hlediska květů a také je poměrně malé jako to schunkei. Proto je hůře k sehnání.
Mě se ta poupata úplně zakulatila, že vypadají jako nafouklé vzduchem. Vy jste měla na snímku takové podlouhlejší. Možná budeme mít každý jiné tvarově a nikoli barevně. Možná je to ale způsobeno pouze rozdílnou intenzitou oslunění.
Elsner ho možná měla chladněji než Vy, proto mám pomalejší
Těch několik dní už vydržím
Každopádně ať je jakékoliv, určitě je to atraktivní druh z hlediska květů a také je poměrně malé jako to schunkei. Proto je hůře k sehnání.
"Tak to je super! V té poslední fázi, když něco kvete poprvé, je člověk nejvíce nedočkavý. Některé druhy jsem takhle chodil obhlížet i několikráte za hodinu. Něco rozkvete naráz a jiné se postupně otevírá i několik dní.!"
Moc hezky řečeno a tak bych rád připoměl starou diskusi co mě udržuje 50 let u pěstování orchidejí. Jsou to "převážně" hybridy (semenáče) které kvetou každá rostlina jinak. Každá rostlina je barvou květu , velikostí a růstem jiná. To je u species minimální.
Přesto zatvrzelým pěstitelům species přeji stálé nadšení. !!!!!!!!
Moc hezky řečeno a tak bych rád připoměl starou diskusi co mě udržuje 50 let u pěstování orchidejí. Jsou to "převážně" hybridy (semenáče) které kvetou každá rostlina jinak. Každá rostlina je barvou květu , velikostí a růstem jiná. To je u species minimální.
Přesto zatvrzelým pěstitelům species přeji stálé nadšení. !!!!!!!!