Dobrý den všem pěstitelům.
U mě se orchideje kupí tak, že je již nemám pomalu ani kam dávat

konkrétně Phalaenopsis. Máte někdo zkušenosti s Growth Technology Orchid focus? (Blow nebo grow)? Já ano a celkem příznivé, a to používám "pouze" filtrovanou vodu přes filtrační konvici a orchideje rostou jak šílené (klep klep...). Sice nechtějí moc kvést, ale myslím si, že začnou nahazovat na květ nyní, jak se konečně ochladí a nebude tolik horko...
Asi nikdo nemáte změřené hodnoty vodivost těchto hnojiv od Growth technology, že? Já si konduktometr teprve plánuji pořídit. Kažopádně rovněž plánuji přejít na dešťovou vodu, zkusím experimentovat, zda to má až tak velký význam, neboť filtrovaná voda sice není dešťová, ale myslím si, že od ní nebude mít příliš daleko.
Musím ale nejprve vymyslet, kde a jak vůbec chytat pokud možno čistou dešťovou vodu - ze střechy se mi moc nechce, neboť logicky střecha každého domu je docela špinavá, hlavně, když dlouho neprší, a tak buď tuto dešťovku normálně přefiltrovat přes skládaný filtr nebo jakýkoliv filtrační papír, což by nečistoty rozhodně zachytilo.
Spíš se mi kvůli tomu moc nechce rozebírat rynu (okap), abych vložil odtokový zobák nebo jak se to jmenuje

... Nějak to vymyslím. Každopádně opravdu nemá vliv pouze hnojení, ale voda samotná, a to asi nejvíce ze všech podmínek. Samozřejmě také světlo. Zkrátka všechno dohromady, světlo, voda, teplota, živiny, substrát a přístup vzduchu ke kořenům ale i vzduch k samotným rostlinám. Blíží se podzim a zálivku a hnojení samozřejmě začnu postupně omezovat

A doufám, že díky ochlazení, které bych řekl, že je startem pro naběhnutí na květ, doopravdy rostliny ke květu povzbudí.