Navazování na kůru

V čem všem mohou být orchideje pěstovány?
Odpovědět
drroman
Kontaktovat uživatele:

Re: Navazování na kůru

Příspěvek od drroman »

já dávám většinu na klacek a to co ještě je v květináči tam je jen protože nestíhám a teď už do toho nechci rýpat.Naopak Restrepie jsem z klacku sundal a dal do květináčků s rašelinikem(čerstvým),nechal jsem se inspirovat zde(my culture) http://www.restrepia.co.uk/ a opravdu jsou spokojené.Jinak mám v plánu dát na klacek všechny Stelis i Masdevalky a Draculy.
tommy

Příspěvek od tommy »

Marta1 píše:na dotazy odpovím..
Marta1, to nebude třeba, všechno je jasné. Považuji to za velmi šikovnou věc a bez mučení se přiznám, že kolečka mne doteď vůbec nenapadla. Samozřejmě řešení drromana je také efektivní, ale u mne nepadá v úvahu jakékoli vrtání kamkoli, takže na závěs od stropu můžu klidně zapomenout :mrgreen: . Navíc mi tohle připadá o něco operativnější. Takže děkuji za fota, pomohlo mi to.
A pak tady musím vyřídit ještě jednu věc: Marta1, máte krásné kytky a umíte je pěstovat!
T.
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Tomáši děkuji..je to opravdu,alespoň pro mně velmi šikovné,vyjedu kam potřebuji,bez problémů zajedu a hlavně...nemusím ,teď už s tím igelitem sundavat kytky...většinou jsem někde chytla za drát ze sítě a často končily na zemi...a hl. je to postříkané ve vteřině...
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Marto vypadá to velice pěkně, jen já mám normální okna, ne k podlaze. Ale už jen to,že teplotu bych měla 18-19 st je příznivé. Ve skleníku mám ráno 14-15 a to se mi zalévat moc nechce, není to moc, protože topení máme regulační a a na noc se to stahuje a tím se stáhne i ve skleníku. Docela mám s tím skleníkem problém, chladné kytky mi teď pěkně nakvétají, těm se tam daří.....možná,že u těch teplejší se toho vzdám a zůstanu jen u těch chladných.Holt člověk nemůže mít všechno :cry: :cry: :cry: :cry:
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Já to pěstuju na laťových rámech, které jsou zavěšené na okně. Rámy jsou vypleteny drátem ve vzdálenosti asi 15 cm. Rostliny jsou otočeny obráceně, což je převážně nevýhoda, ale najdou se i drobné výhody. Jednak na kořeny nepraží slunce, druhak je to to nejjednodušší řešení, které se nabízí, taky nemusíte s ničím manipulovat a rovnou jdete zalévat, nebo okukovat. Při postřikování dopadá voda i vedle na okenní tabuli, a stéká dolů do truhlíkových podmisek, přes hliníkové lišty, které jsou na hraně spodníko okenního rámu, aby rozhraní skla a dřeva nehnilo. Záleží jak detailně zalévám, většinou stékají jen kapky. Rostliny se lehce táhnou za světlem a mají tendenci obrůstat kůrové pláty, nebo špalky, ale je to snesitelné a rozhodně to není překážkou v tomto způsobu kultivace. Celý rám se dá sejmout a přenést na jiné okno, třeba to chladnější místnosti, nebo strčit do vany, kde se můžou kytky sprchovat, či hnojit.
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Věra píše:Marto vypadá to velice pěkně, jen já mám normální okna, ne k podlaze. Ale už jen to,že teplotu bych měla 18-19 st je příznivé. Ve skleníku mám ráno 14-15 a to se mi zalévat moc nechce, není to moc, protože topení máme regulační a a na noc se to stahuje a tím se stáhne i ve skleníku. Docela mám s tím skleníkem problém, chladné kytky mi teď pěkně nakvétají, těm se tam daří.....možná,že u těch teplejší se toho vzdám a zůstanu jen u těch chladných.Holt člověk nemůže mít všechno :cry: :cry: :cry: :cry:

Věro,topení by nevadilo,jde spíše o výšku parapetu..budeš mít o to menší plochu sítě..i když ,můžeš ji mít až téměř k hornímu okraji okna,ale asi nedosáhneš,ale postřik by tam asi dosáhl ...dobré je i to,že se může regulovat vzdálenost od okna...
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Karlosi, nebylo by prosím foto?
Marto i tobě děkuji, vrátila jsem se z práce a do skleníku jsem se ani nedostala. Jsem vymrzlá z autobusu, tak snad zítra....Věra
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Věra: Jo, ale nejsem doma, až o víkendu. Nění na tom nic zvláštního. Prostě kůry rozvěšený po oknech. Z venku si asi leckdo klepe na čelo.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Tak to by bylo to poslední co by mě trápilo...
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Je na akátu a docela dobře přirůstá ,dá se na ni koukat :)No nic moc to není.
Přílohy
Peperomia hofmanii.jpg
Odpovědět